Hent oplæg fra 'Idrættens største udfordringer III'
10.09.2013
Nedenfor er det muligt at hente de fleste af præsentationerne fra konferencen 'Idrættens største udfordringer III’, der blev afholdt den 4.-5. september i Vejen Idrætscenter.
Bag konferencen stod Idrættens Analyseinstitut. Titlen og omtalen af præsentationerne er anført, som de stod i programmet.
Hent også oplæg fra konferencen 'Fremtidens senioridræt - Mellem ironman og stolemotion' her
Dag 1: Onsdag den 4. september
Fællessession: Velkommen til Idrættens største udfordringer III
Idrættens største udfordringer III. Kvalitet og kerneværdier - hvem leverer varen?
Direktør Henrik H. Brandt, Idrættens Analyseinstitut
Den danske idrætsmodel står sig godt i sammenligning med Sverige og Norge, men samtidig er der i en tid med skolereform, kommunalvalg og udredning af idrættens struktur og økonomi stigende forventninger til, at idrætten kan bidrage til klogere og sundere skolebørn, endnu flere medaljer på den internationale scene – og mere idræt og flere oplevelser for pengene til alle aldersgrupper og alle befolkningslag. Er idrætssektoren på rette spor, eller er der plads til forbedringer og behov for at diskutere nye konstellationer og tiltag?
Hent oplæg (pdf)
Fællessession: Introduktion til konferencen
National Benchmarking Service - measuring the performance of sports facilities
Professor and co-director Peter Taylor, Sports Industry Centre (SIRC), Sheffield Hallam University, UK
SIRC and Sport England have developed a comprehensive benchmarking system to allow leisure centres in the UK to compare their performances in 47 key indicators covering access by various target groups, financial performance, utilization and customer satisfaction and needs. Which lessons can leisure centres and municipalities learn from benchmarking sports facilities, and how big are the differences in performance between the best and the poorest performing leisure centres in the UK?
Hent oplæg (pdf)
Det internationale medaljekapløb. Dansk idræt i international sammenligning
Professor Klaus Nielsen, Birkbeck, London University
Klaus Nielsen har over en årrække fulgt resultatudviklingen i international idræt. Hvordan klarer dansk eliteidræt sig egentlig på den internationale scene i forhold til landets ressourcer? Hvilke overordnede samfundstræk har de nationer, der klarer sig bedst – eller værst – i kampen om medaljerne?
Hent oplæg (pdf)
Plenumsession: Udblik: International sport: Role model or horror story
The state of governance in international sport
Analytiker, ph.d. Arnout Geeraert, Play the Game og University of Leuven, Belgien
Many international sports federations do not live up to basic standards of good governance. Based on the results of the Play the Game initiative ‘Action for Good Governance in International Sports Organisations’, Arnout Geeraert paints a dark picture of the state of play in international sports federations and looks to possible solutions.
Hent oplæg (pdf)
Skal Danmark spille en mere aktiv rolle i international idrætspolitik, og hvad skal vi tænke for?
Præsident Mogens Kirkeby, International Sport and Culture Association (ISCA)
Hent oplæg (pdf)
Reklamekanalen: Åben mikrofon med frit emnevalg
Gider travle voksne dyrke foreningsidræt?
Projektledere Anne Olesen og Lone Simonsen, Viborg Idrætsråd
Stadig flere danskere dyrker regelmæssig motion, men især de travle børnefamilier har svært ved at finde tid til foreningsidræt. De fleksible og spontane tilbud som en løbe- eller cykeltur eller træning i et fitnesscenter tiltrækker derfor denne gruppe. Men det behøver ikke være sådan. Foreningsidræt kan også være spontan, fleksibel og lettilgængelig for alle. Viborg Idrætsråd tilbyder i samarbejde med DIF og Viborg Kommune det fleksible forenings-baserede FIT DEAL, der matcher en travl hverdag.
Hent oplæg (pdf)
Rekruttering af frivillige fra etniske minoriteter til foreningerne
Direktør Jørgen Hansen, TSE Consulting
Høje-Taastrup Kommune gennemførte i 2011-12 i samarbejde med fire lokale idrætsforeninger et projekt om at øge antallet af forældre og familie-medlemmer med etnisk minoritetsbaggrund, der arbejder frivilligt. Målet var også at skabe en mo-del/metode til gavn for andre foreninger. Hvilke anbefalinger kan gives videre til andre kommuner og foreninger om rekruttering af frivillige med etnisk minoritetsbaggrund – og er der særlige ud-fordringer, når man rekrutterer etniske frivillige?
Hent oplæg (pdf)
Find vej til medierne med gode breddehistorier
Udviklingskonsulent Martin Hedal, Dansk Orienterings-Forbund
Dansk Orienterings-Forbund er få måneder fra at være i mål med et udviklingsprojekt med fokus på profilering i samarbejde med DIF. Motions- og naturkonceptet ’Find vej i Danmark’ har været omdrejningspunktet for en massiv medieekspone-ring i projektperioden. Fokus har udelukkende været på breddehistorier. Hvorfor og hvordan er forbundet kommet igennem mediernes nåleøje? Og hvad har effekten af medieeksponeringen og udviklingsprojektet været?
Hent oplæg (pdf)
Offentligt-privat samarbejde: Garmin Schools OnTheRun
Projektleder Anders Sandfuss Christensen, Runstart ApS/Allerød Gymnasium
Tværsektorielt samarbejde som løftestang for idrætten - invitation til kommuner og regioner: Med udgangspunkt i casen “Garmin Schools OnTheR-un”, hvor professionelle fra uddannelsesinstitutio-nerne, frivillige fra foreninger/skoler og ressourcer fra kommercielle parter skaber nye professionelle oplevelser med motion og musik for unge i uddan-nelsessystemet, belyses hvordan et fremtidigt løft til idrætten og vores skolesystem, kan leveres ved at være opsøgende på tværsektorielle synergier.
Hent oplæg (pdf)
Spor 1: Det danske eliteidrætsklima
Det danske eliteidrætsklima
Analytiker Lau Tofft-Jørgensen, Idrættens Analyseinstitut
Idans rapport ’Eliteidrætsmiljøet i Danmark 2012’ tager temperaturen på eliteaktive, sportschefer og landstræneres holdning til deres arbejdsvilkår. Hvor ligger de umiddelbare forbedringspotentialer i dansk eliteidræt?
Hent oplæg (pdf)
Eliteidrætten som rollemodel
Analytiker og ph.d.-stipendiat Rasmus K. Storm, Idrættens Analyseinstitut
Bygger støtte til eliteidrætten på ren fascination og kulturpolitik, eller kan man i friske analyser af data fra ’Danskernes motions- og sportsvaner 2011’, den internationale ’SPLISS-undersøgelse’ eller anden forskning finde bevis for eliteidrættens positive betydning for den brede idræt og samfundet generelt?
Hent oplæg (pdf)
Eliteidrætten - hvad skal vi egentlig med den?
Direktør Leif Chr. Mikkelsen, Team Copenhagen
Som succesfuld håndboldlandstræner allerede i årene før Team Danmarks oprettelse og som nuværende direktør for det københavnske elitesekretariat Team Copenhagen har Leif Chr. Mikkelsen gjort hele turen med fra kampen for anerkendelse af eliteidrætten til nutidens strømlinede eliteidrætssystem. Hvad har egentlig været nytten af eliteidrættens anerkendelse, og hvad får kommuner og stat egentlig ud af at satse på talenter og medaljekapløb?
Hent oplæg (pdf)
Direktørens medaljedrømme
Direktør Michael Andersen, Team Danmark
Der var strid mellem Team Dan-mark og DIF, da Team Danmark i foråret måtte skyde en vision om et nationalt eliteidrætscenter til hjørnespark. Men drømmen om centret lever fortsat, og spørgsmålet er, hvor langt direktøren for den statslige eliteidrætsorganisation egentlig synes, Danmark bør gå i centralisering af elitearbejdet, strømlining af talentudviklingen og fokusering af midlerne, før dansk eliteidræt når det absolut maksimale niveau. Hvordan ville den optimale danske medaljefabrik egentlig se ud, hvis Team Danmark skulle bestemme?
Hent oplæg (pdf)
Spor 2: Bedre drift af idrætsfaciliteter
Kapacitetsanalyse som inspiration til bedre drift
Analytiker Peter Forsberg, Idrættens Analyseinstitut
Er der så hårdt pres på faciliteterne, som vi går og tror, eller er der i virkeligheden masser af ledig kapacitet, som kan aktiveres, og mangel på incitamenter for skoler, forenin-ger og kommuner til at samarbejde om bedre drift? En række aktuelle undersøgelser giver en del af svaret.
Hent oplæg (pdf)
Borgernes og brugernes ønsker til de lokale faciliteter
Ph.d.-stipendiat Jens Høyer-Kruse, Institut for Idræt og Biomekanik, Syddansk Universitet
Flere haller, flere baner og bedre rammer er de typiske krav til politikerne før et kommunalvalg. Men hvad har borgerne og brugerne egentlig af ønsker og krav til de lokale rammer til idræt? Hvordan ser facilitetsdækningen ud lokalt? Og hvordan er sammenhængen med kommunens idrætspolitik?
Hent oplæg (pdf)
Mere idræt for pengene. Nytænkning i faciliteterne
Direktør Lars Steen Pedersen, LSP Resolve
Der kan være store gevinster at hente for kommunerne ved justerede tilskudsmodeller og haltildelingsprincipper. LSP Resolve viser på baggrund af konkrete erfaringer en række eksempler på skjulte ressourcer i faciliteterne og giver et bud på, hvordan der kan tænkes nyt på facilitetsområdet.
Hent oplæg (pdf)
Facilitetsanalyse som pejlemærke
Kulturchef Birgit Hoé Knudsen, Rudersdal Kommune
Rudersdal Kommune fik i 2012 foretaget en omfattende ekstern analyse af fremtidens behov for idrætsfaciliteter i Rudersdal. Hvordan påvirker en sådan analyse de politiske beslutninger, og forvaltningens værktøjer til at styrke driften af kommunens idrætsfaciliteter?
Hent oplæg (pdf)
Mellem effektivisering og lokalt engagement
Kultur- og Fritidschef Joan Kamstrup, Mariagerfjord Kommune
Mariagerfjord Kommune har på baggrund af en analyse af kommunens 13 selvejende idrætscentre- og haller indledt en proces mod at skabe fælles drift af alle faciliteterne. Hvordan vil kommunen sikre, at processen skaber mere dynamiske idrætsmiljøer uden at svække det frivillige engagement i lokalområderne?
Hent oplæg (pdf)
Spor 3: Børnenes idrætsmiljøer
Mere idræt og motion i skolen. Kan folkeskolen levere?
Analytiker, ph.d. Jesper von Seelen, UC Syddanmark
Har idrætslærere, pædagoger og samarbejdspartnere fra det frivillige foreningsliv redskaberne til at levere bedre trivsel, læring og sundhed gennem mere motion og idræt i skolen, som den nye folkeskolereform lover? Hvordan er status for idrætsfaget i dag?
Hent oplæg (pdf)
Fysisk aktivitet og bedre læring. Hvad er der om snakken?
Adjunk Jesper Lundby-Jensen, Institut for Idræt, Ernæring, Fysisk aktivitet og hjernen, Københavns Universitet
Endelig fik idrætsforskere og idrætsorganisationer deres ønske om mere idræt og bevægelse i folkeskolen igennem. Men hvordan skal bedre læring gennem idræt og fysisk aktivitet tilrettelægges i praksis, hvis løfterne om bedre skoleresultater gennem idræt skal indfries?
Hent oplæg (pdf)
Skolen som idrætsarena - rum og rammer for fysisk aktivitet
Projektleder Jens Troelsen, Institut for Idræt og Biomekanik, Syddansk Universitet
Skolerne er tiltænkt rollen som storleverandør af idræt og bevægelse til børn og unge, men er skolernes fysiske og organisatoriske rammer gearet til udfordringen? Hvilke miljøer i og omkring skolerne skaber ifølge SDU’s omfattende forskning på området de bedste forudsætninger for idræt og bevægelse?
Hent oplæg (pdf)
Idræt for hvem?
Centerleder Søren Østergaard, Center for Ungdomsstudier og Religionspædagogik
Det er langt fra alle børn og unge, der jubler, når folkeskolen, foræl-drene eller idrætsorganisationerne lægger op til mere idræt og motion. Hvordan skaber vi bedre idrætsmiljøer for de børn, der som udgangspunkt mistrives med idræt og fysisk aktivitet? Er der forskel på børn og unges syn på et godt idrætsmiljø - og på forældrenes eller foreningernes?
Hent oplæg (pdf)
Dag 2: Torsdag den 5. september
Parallelsession: Oplevelsesøkonomi - mellem statsstøtte og store visioner
Copenhagen Arena - en ny vækstfaktor for København?
Direktør Claus Wiegand Larsen, Arena CPHX
Så sker det endelig. Hovedstaden får sin prestigefulde multiarena med en vision om at skabe mangfoldighed, udvikling og vækst og styrke både idrætslivet, kulturlivet, bylivet og den økonomiske udvikling i Danmark. Hvordan vil arenaen realisere visionen? Hvordan vil arenaen påvirke idrætslivet? Hvad bliver de største udfordringer for arenaejerne, Realdania og Københavns Kommune?
Hent oplæg (pdf)
Staten og kommunerne i oplevelsesøkonomien. Hvor går grænsen?
Professor Mso Karsten Naundrup Olesen, Syddansk Universitet
Er det kun vælgernes dom, der sætter grænsen for offentlige investeringer i store opvisningsfaciliteter til sport og underholdning og øgede satsninger på branding gennem eliteidræt og store events, eller rummer også juraen og statsstøttereglerne nogle grænser, som af og til bliver udfordrede af den offentlige profileringsiver gennem sport og underholdning? Juraprofessor Karsten Naundrup Olsen, forfatter til bogen ’Kommuner og idrætsliv’ trækker kridtstregen op.
Hent oplæg (pdf)
Giro d'Italia in Denmark - a critical look at the economic impact
Associate professor Arne Feddersen, HA Sport og eventmanagement, Syddansk Universitet, Esbjerg
The German economist and head of the new Sports- and Event management education in Esbjerg, Arne Feddersen, has a solid experience in measuring the economic impact of large sports events. The three stages of Giro d’Italia in Herning and Horsens in 2012 were measured by SDU as the first major sports event in Denmark. How did the results compare with the official success story from VisitDenmark, and which lessons can be learned for future events?
Hent oplæg (pdf)
Spor 3: Ung med de unge
Gadens parlament som idrætspolitisk spiller
Udviklingschef Mikkel Gjelstrup, GAM3
Parkour, skate, street basket, gadefodbold, hiphop dans og meget mere. Gadeidrætten er ikke bare populær hos mange børn og unge, men i stigende grad også en organiseret spiller i den idrætspolitiske debat. Hvad kan gadeidrætten byde på, som foreningsidrætten ikke kan? Og hvad ønsker gadens parlament at opnå på den idrætspolitiske scene?
Hent oplæg (pdf)
Atletik - en traditionsidræt slår tilbage
Direktør Jakob Larsen, Dansk Atletik Forbund
Dansk Atletik Forbund oplever som mange andre traditionelle idrætsgrene et massivt frafald af unge i teenageårene. Forbundet forsøger nu med en bevilling fra Nordea-fonden i ryggen at bremse frafaldet blandt de 15-17-årige gennem en massiv satsning på uddannelse af nye trænere og udvikling af træningsmiljøerne. Kan den traditionelle olympiske idræt bevare fokus på sport og talentudvikling og samtidig få succes blandt de unge?
Hent oplæg (pdf)
Mellem kultur og koncepter
Formand Dorte With, DGI Gymnastik og Fitness
DGI’s gymnastikudvalg har i de senere årtier rykket voldsomt på alle de nye fitness- og sundheds-prægede træningsformer, der er skyllet ind over landet. Kan for-eningsidrætten holde trit med den fleksible og kundeorienterede kommercielle idræt, og har det en pris at sætte traditionerne lidt i baggrunden og lukke koncepter som zumba®, cross fitness og effekt ind i den folkelige kultur?
Hent oplæg (pdf)
Spor 1: Eliteidrættens krav til kommunerne
Eliteidrættens krav til faciliteter
Analytiker og ph.d.-stipendiat Jens Alm, Idrættens Analyseinstitut/Malmø Universitet
Både i Sverige og Danmark føler mange kommuner sig i stigende grad pressede af skærpede specifikationer til opvisningsanlæggene fra specialforbundenes side. Hvor-dan påvirker eliteidrættens krav anlæggenes bæredygtighed og den politiske beslutningsproces i kommunerne? Jens Alm viser de første resultater fra en større undersøgelse af eliteidrættens krav til offentlige opvisningsanlæg.
Hent oplæg (pdf)
Afpresning eller profileringsværktøj? Fodboldens krav til danske fodboldstadioner
Direktør Claus Thomsen, Divisionsforeningen
Gennem de senere år har DBU konstant skærpet kravene til stan-darden på de danske fodboldstadioner. Hvad er baggrunden for de skærpede krav? Hvad er sanktionen mod de klubber/kommuner, som ikke leverer, og hvad gør DBU/Divisionsforeningen og klubberne for at give kommunerne en bæredygtig stadionøkonomi og fyldte arenaer til gengæld for de skærpede krav?
Hent oplæg (pdf)
Spor 2: Mellem tillid og kontrol. Foreningslivet og kommunerne
Den kommunale idrætspolitiks betydning for foreningerne
Ph.d. Malene Thøgersen, Syddansk Universitet
Kommunalreformen har i mange kommuner betydet nye tilskudsordninger og nye relationer mellem kommunerne og foreningslivet. Men kan man overhovedet måle en sammenhæng mellem kommuner-nes idrætspolitik og tilskudsordninger og foreningernes trivsel?
Hent oplæg (pdf)
Administrativt bøvl og håbløse prioriteringer. Varm kartoffel eller varm luft?
Direktør Søren Brixen, DGI
Op til kommunalvalget arbejder idrættens organisationer på at sætte kommunernes idrætspolitik på dagsordenen. Men hvad har idrætsorganisationerne egentlig af konkrete eksempler på håbløse prioriteringer og unødigt bøvl for foreningerne i landets kommuner? Hvordan kan kommunerne forbedre deres opbakning til foreningerne og jagten på flere idrætsaktive borgere?
Hent oplæg (pdf)
Fysisk aktivitet eller social kapital?
Ph.d.-stipendiat Karsten Østerlund, Institut for Idræt og Biomekanik, Syddansk Universitet
Er det myte eller sandhed, at for-eningsidrætten kan noget særligt, som hverken skoleidrætten, den selvorganiserede løbetur eller fitnesscentret kan matche? Betyder foreningsidrættens fokus på større fleksibilitet, individuelle målgrupper og målrettede partnerskaber, at idrætten kan tabe foreningsidrættens grundlæggende kvaliteter på gulvet? Og skal vi altid tage for-eningsidrættens evne til at generere social kapital og demokratisk medborgerskab for givet?
Hent oplæg (pdf)
Spor 3: Voksenidrætter på jagt efter medlemmer
Fleksible medlemskaber. Slag i luften eller golfsportens redning?
Udviklingschef Jonas Meyer Jensen, Dansk Golf Union
Finanskrisen ramte golfsporten hårdt og tvang baner og klubber til at gå nye veje for at forbedre driften og holde på medlemmerne. Har golfen fundet vejen til nye kundegrupper og bedre indtjening? Hvordan arbejder golfen med medlems-loyalitet, ambassadører og oplevelser?
Hent oplæg (pdf)
Bagud på point. Badmintons vej ud af medlemskrisen
Direktør Charlotte Malmroes, Badminton Danmark
1970’ernes og 1980’ernes store motionsidræt, badminton, har i de senere år oplevet medlemskrise og pres på frivilligheden. Hvordan vil badmintonsporten vende udviklingen?
Hent oplæg (pdf)
Blinde vinkler på skydebanen
Ph.d. og forskningsansvarlig Kasper Lund Kirkegaard, DIF Team Analyse
Stærke historiske rødder og en tryg økonomisk i regi af det tidligere DDS har gjort det muligt for landets skytteforeninger at holde på værdierne, men samtidig stiller Idans rapport om fremtidens skydeidræt spørgsmålet, om skydeidrætten til gengæld har overset oplagte muligheder for at nå nye målgrupper og skabe innovation i en af de lokalt bedst funderede idrætskulturer i landet?
Hent oplæg (pdf)
Spor 1: Dansk idræt - aktuelle trusler udefra og indefra
Good governance i danske idrætsorganisationer. Fjernt begreb eller bitter nødvendighed?
Idrætspolitisk chef Poul Broberg, Danmarks Idrætsforbund
DIF har i de forgangne år haft et internt udvalgsarbejde om principperne for god forvaltningsskik i DIF og specialforbundene. Hvilke konkrete erfaringer har fået DIF til at sætte fokus på problemstillingen, og hvad indeholder principperne for good governance i foreningsidrætten?
Hent oplæg (pdf)
Bestyrelser under pres. Behovet for at styrke bestyrelsesarbejdet i halbestyrelser og foreninger
Konsulent og underviser Klaus Frejo, Center for Sport Management, UCN
Udvikling i selvejende idrætsfaciliteter og større foreninger, der ofte oplever skærpet konkurrence fra kommercielle aktører, kræver veluddannede bestyrelser, hvis de skal matche fremtidens udfordringer i idrætssektoren. Hvilke kompetencer er nødvendige, og hvem skal løfte uddannelsesindsatsen?
Hent oplæg (pdf)
Efter Lance Armstrong - før WADA-konferencen
Direktør Lone Hansen, Anti-Doping Danmark
Både Lance Armstrong og den danske cykelstjerne Michael Ras-mussens dopingsager og dopingbekendelser satte fokus på et antidopingarbejde med mange smuthuller. Hvad er læren af dopingsagerne i cykelsporten, og hvad er de mest brændende problemstillinger forud for WADA’s fjerde globale do-pingkonference til oktober, hvor idrætsverdenens samlede antido-pingarbejde endnu engang skal revideres og debatteres?
Hent oplæg (pdf)
Spor 2: Fitnessbølgen. Mellem folkeoplysning og forretning
Til kamp mod foreningsfitness. Dansk Kommerciel Fitness og Sundhed melder sig på banen
Advokaterne Thomas Rønfeldt og Tobias Stenkær Albrechtsen, advokatfirmaet Bent Stamer
DGI og DIF’s satsning på For-eningsfitness er ifølge et notat fra advokatfirmaet Bent Stamer i Aalborg ofte på kant såvel konkurrencelovgivningen som folkeoplysningsloven. En gruppe kommercielle fitnesscentre har stiftet foreningen Dansk Kommerciel Fitness og Sundhed for at bekæmpe en oplevet unfair konkurrence fra DGI-huse og foreningsbaserede fitnesscentre, men hvad er egentlig problemet?
Hent oplæg (pdf)
Foreninger på fitnessbølgen. En succeshistorie uden grænser?
Direktør Ruben Lundtoft, Foreningsfitness
Foreningsfitness tilbud om rådgivning, lån og kurser til forenings baserede fitnesscentre er en af de største succeshistorier i foreningsidrætten i de senere år. Men kan successen fortsætte, og har de kommercielle aktører en pointe, når de føler sig truet af samarbejdet mellem DGI og DIF om foreningsfitness?
Hent oplæg (pdf)
Spor 3: Hvem holder trit med fremtidens seniorer?
Status på senioridrætten - udfordringer og potentialer
Analytiker og journalist Ditte Toft, Idrættens Analyseinstitut
Antallet af seniorer over 60 år vokser med over 200.000 i de kommende ti år, og en stigende del af fremtidens seniorer vil leve et aktivt liv med idræt og motion. Idan har med støtte fra DGI kortlagt de største potentialer og udfordringer for at udvikle gode idrætstilbud til fremtidens mangfoldige gruppe af seniorer.
Hent oplæg (pdf)
Senioridræt - en ny målgruppe for faciliteterne
Analysechef Bo Vestergård Madsen, Lokale og Anlægsfonden
Hvilke overvejelser bør arkitekter, kommuner og idrætsfaciliteter gøre sig for at få plads til mere og bedre senioridræt i idrætsfaciliteter, der ofte oprindeligt er bygget og indrettet med hovedfokus på gode rammer for børn og unges idræt?
Hent oplæg (pdf)
Er idrætsorganisationerne modne til at skabe mere senioridræt?
Udviklingschef Anders Kragh Jespersen, DGI Lab Hent oplæg (pdf)
Seniorkonsulent Thomas Ahrentz, Dansk Arbejder Idrætsforbund Hent oplæg (pdf)
Konsulent Ann Baunbæk Hansen, Dansk Firmaidrætsforbund Hent oplæg (pdf)
Fællessession: Fra idrætsfacilitet til Sport & Event Park
Fra idrætsfacilitet til Sport & Event Park
Direktør Niels Bækgaard, Sport & Event Park Esbjerg
Den selvejende institution Sport & Event Park Esbjerg driver en række større idrætsanlæg i Esbjerg Kommune, herunder Esbjerg Idrætspark, og møder i hverdagen alle de udfordringer i forhold til eliteidrættens behov og krav, drift, ledelse og organisering af idrætsfaciliteter samt aktivitetsudvikling som med- og modspil til foreningslivet, som er i fokus på konferencens ’Idrættens største udfordringer III’. Niels Bækgaard afslutter konferencen med et oplæg om udfordringer og potentialer på rejsen fra lokal idrætsfacilitet til moderne sport og event park.
Hent oplæg (pdf)