Rasmus Klarskov Storm
Idans analyser og rapporter
-
Evaluering af Team Danmarks tilbud og ordninger på ungdomsuddannelsesområdet. Delrapport 2
Denne delrapport 2 evaluerer Team Danmarks tilbud og ordninger på det gymnasiale uddannelsesområde.
-
Evaluering af Team Danmarks tilbud og ordninger på ungdomsuddannelsesområdet. Delrapport 1: Erhvervsuddannelsesområdet.
Rapporten er del af en evaluering af Team Danmark-ordningen, som gør det muligt for sportsligt godkendte elever at forlænge deres ungdomsuddannelse og få tilbudt støtte og fleksible ordninger undervejs. Denne delrapport 1 har fokus på forsøgsordningen på erhvervsuddannelsesområdet med henblik på at vurdere, om ordningen lever op til Lov om eliteidræts fordringer.
-
Grønlandsk idræt i bevægelse: Analyse af de grønlandske idrætsvaner 2019
Rapporten ser nærmere på deltagelse i idræt og fysisk aktivitet i Grønland med fokus på forskellige aktivitetformer. Desuden ser rapporten nærmere på grønlændernes frivillige arbejde.
-
Kalaallit timersorneranni ingerlaarneq: Kalaallit timersornermi ileqquannik misissueqqissaarneq 2019
Rapporten ser nærmere på deltagelse i idræt og fysisk aktivitet i Grønland med fokus på forskellige aktivitetformer. Desuden ser rapporten nærmere på grønlændernes frivillige arbejde.
-
Danske eliteresultater 2019: Flere medaljer men færre medaljeaspiranter. Hvor godt er Danmark rustet til OL i Tokyo?
Notatet følger op på tidligere års analyser og ser på dansk eliteidræts præstation i 2019 med fokus på, hvordan atleterne har klaret sig, og hvordan Danmark placerer sig sammenlignet med andre lande frem mod OL i Tokyo 2020. Derudover søger notatet at perspektivere det aktuelle niveau med udgangspunkt i de historiske resultater.
-
Wellness til hverdag i Gentofte Kommune
Dette notat præsenterer resultaterne af en borgerundersøgelse af holdninger til og interesse for wellness i Gentofte Kommune. Undersøgelsen er foretaget af Idrættens Analyseinstitut for Gentofte Kommune med henblik på at undersøge potentialet for etablering af en wellnessafdeling i Kildeskovshallen.
-
Betalingsvilje for superligafodbold i Slagelse Kommune
Studiet undersøger borgernes betalingsvilje for at have en professionel fodboldklub med superligastatus i Slagelse Kommune. Det er hensigten, at analyserne kan være med til at oplyse og kvalificere beslutningstagning i relation til offentlig subsidiering af professionelle sportsklubber.
-
Danske eliteresultater 2018
Notatet følger op på tidligere års analyser og ser på dansk eliteidræts præstation i 2018; hvordan atleterne har klaret sig og hvordan Danmark placerer sig sammenlignet med andre lande. Derudover søger notatet at perspektivere det aktuelle niveau med udgangspunkt i de historiske resultater.
-
Idrættens økonomi i Grønland: Et overblik over status og udvikling i de økonomiske midler på idrætsområdet
Denne rapport søger at tegne et billede af idrættens økonomi i Grønland. Der fokuseres primært på udviklingen i perioden 2012-2017 for såvel bredde- som eliteidrætten. Desuden indeholder rapporten en opdateret oversigt over de grønlandske idrætsfaciliteter samt en samlet analyse af den grønlandske konkurrenceevne i international elitesport.
-
Team Danmark brugerundersøgelse 2018
Denne undersøgelse vurdere tilfredsheden med Team Danmarks arbejde i forhold til institutionens primære interessenter: Atleter, landstrænere og sportschefer. Det er den sjette af denne type målinger, der er blevet gennemført hvert år i perioden 2013-2018.
-
Danske eliteresultater 2017
Notatet ser på dansk eliteidræts præstation i 2017; hvordan atleterne har klaret sig og hvordan Danmark placerer sig sammenlignet med andre lande. Derudover søger notatet at perspektivere det aktuelle niveau med udgangspunkt i de historiske resultater. Som en tilføjelse til tidligere års analyser inddrages i år et kort blik på Danmarks konkurrenceevne i de vinterolympiske discipliner.
-
Team Danmark brugerundersøgelse 2017
Denne undersøgelse vurderer tilfredsheden med Team Danmarks virke blandt institutionens primære interessenter: Atleter, landstrænere og sportschefer. Det er den femte af denne type målinger, der er blevet gennemført hvert år i perioden 2013- 2017.
-
Holbæk Kommune som talentmiljø. Screening af potentialerne i Holbæk Kommune som center for idræts- og talentmiljøer
Rapportens har til formål at analysere og perspektivere ideer, potentialer og barrierer for at udvikle fremtidens idræts- og talentmiljøer i Holbæk Kommune.
-
Events som motor. Hvordan kan sportsevents bruges som løftestang til at få flere til at dyrke idræt?
Dansk Surf og Rafting Forbund har bedt Idrættens Analyseinstitut om at foretage et interventionsstudie i forbindelse med verdensmesterskabet ’2017 ISA World Stand Up Paddle & Paddleboarding Championship’ i København og Thy. Det er arrangørernes målsætning at bruge VM-begivenheden som afsæt til at udvikle idrætten og interventionsstudiet skal dels komme med input til, hvordan det konkret kan ske, dels evaluere resultaterne af processen. Dette delnotat udgør afrapporteringen af projektets fase 1 og 2, der fungerer som inspiration til, hvordan arrangørerne bedst muligt kan tilrettelægge afviklingen af eventen således, at målet om at bruge verdensmesterskabet som løftestang til at øge udbredelsen af stand up paddle og paddleboarding kan indfries bedst muligt.
-
Eliteidrætsmiljøer i Lolland Kommune
Notatet beskriver forudsætninger for at skabe et effektivt talent- og eliteidrætsmiljø i Lolland Kommune og kortlægger og analyserer mulighederne for at opdyrke talent- og eliteidrætsmiljøer.
-
Det københavnske idrætsliv. En vidensoversigt.
Denne vidensoversigt tegner et statusbillede af det københavnske idrætsliv med udgangspunkt i eksisterende litteratur, undersøgelser og datakilder. Rapporten ser nærmere på københavneres idrætsvaner, københavnske idrætsforeningernes status, virke og udfordringer og idrætsfaciliteter i Københavns Kommune
-
Hvad bringer tilskuerne i hallen? En analyse af faktorerne bag tilskuerefterspørgslen i dansk ligahåndbold
Rapporten undersøger de faktorer, som driver tilskuerefterspørgslen på kampniveauet i den danske dame- og herreliga i håndbold.
-
Team Danmark brugerundersøgelse 2016
Rapporten fremlægger hovedresultaterne af Team Danmarks brugerundersøgelse 2016. Det er den fjerde af i alt fire årlige målinger, der er blevet gennemført i perioden 2013-2016 for at vurdere udviklingen i tilfredsheden blandt Team Danmarks primære interessenter i forhold til de indsatsområder, der er prioriteret i støttekonceptet for 2013-2016.
-
Danske eliteresultater 2015
Notatet samler op på de danske resultater i international eliteidræt og analyserer på niveauet og potentialet for dansk idræt i et international sammenhæng. Ligeledes sammenligner notatet de danske resultaterne med andre udvalgte landes resultater.
-
Dansk eliteidræt i international sammenligning. SPLISS: Sport Policy Factors Leading to International Sporting Success.
Projektet ’Sports Policy Factors Leading to International Sporting Success’ (SPLISS) er den første og mest gennemgribende forskningsbaserede sammenligning af effekterne af forskellige nationers elitesportssystemer. Projektet har deltagelse af forskere fra i alt 15 lande, og i november 2015 blev den endelige afrapportering af projektet offentliggjort. Dette notat opsummerer de komparative hovedresultater fra slutrapporten.
-
Team Danmark brugerundersøgelse 2015
Rapporten er den tredje af i alt fire tilfredshedsundersøgelser af Team Danmarks ydelser. Undersøgelsen bygger på fokusgruppeinterviews og spørgeskemaundersøgelser blandt Team Danmark-støttede atleter, landstrænere og sportschefer.
-
Input til Team Danmarks støttekoncept 2017-2020
Rapporten præsenterer på baggrund af 2015-brugerundersøgelsen blandt Team Danmark-støttede atleter, landstrænere og sportschefer input til Team Danmarks kommende støttekoncept for perioden 2017-2020.
-
Motionsdoping i Danmark
Rapporten evaluerer fem af otte punkter regeringens (2012) tiltag i bekæmpelsen af motionsdoping i motions- og fitnesscentre. Rapporten har fokus på evalueringen af særligt Anti Doping Danmarks indsats i de kommercielle motions- og fitnesscentre.
-
Danske eliteresultater 2014
Notatet ser på dansk eliteidræts præstation i 2014. Hvordan har atleterne klaret sig i internationale mesterskaber, og hvordan placerer Danmark sig sammenlignet med andre lande.
-
Danske eliteresultater 2014
Notatet ser på dansk eliteidræts præstation i 2014; hvordan atleterne har klaret sig og hvordan Danmark placerer sig sammenlignet med andre lande
-
Smitter eliten af på bredden? En opdateret analyse med danske data
Notat, der på baggrund af tilgængelige danske data belyser eliteidrættens betydning for deltagelse i breddeidræt, herunder hvorvidt aktive lader sig inspirere til aktivitet af eliteidræt samt betydningen af udvalgte elitepræstationer og events for udviklingen i klubbers medlemstal.
-
Team Danmark brugerundersøgelse 2014
Rapport, der undersøger Team Danmark-støttede atleter og forbunds tilfredshed med Team Danmarks ydelser. Rapporten er den anden af i alt fire årlige brugerundersøgelser i regi af Team Danmark.
-
Stadionleje i Danmark. Notat om danske superligaklubbers lejeforhold
Notat, der skitserer superligarelevante klubbers lejeforhold, og som i kort form afdækker nogle af de økonomiske og juridiske forhold, der har indflydelse på fastlæggelsen af stadionlejen.
-
Sport Policy Factors Leading to International Sporting Success (SPLISS)
Notat med undertitlen 'Dansk eliteidræt i international sammenligning – foreløbige resultater'. Notatet beskriver de foreløbige konklusioner i det internationale forskningsprojekt SPLISS, der sammenligner 15 landes eliteidrætssystemer.
-
Team Danmark tilfredshedsundersøgelse 2013
De to rapporter beskriver en tilfredshedsmåling af Team Danmarks ydelser blandt støttede atleter, trænere og sportschefer. Rapporterne er de første i en række tilfredshedsmålinger, som laves årligt i 2013-2016.
-
Dansk elitesport i fremgang
Notatet analyserer udviklingen i dansk eliteidræt målt på medaljer. Herunder sammenligner notatet de danske præstationer ved OL 2012, VM- og EM-turneringer med en række andre landes præstationer.
-
Elitesportsmiljøet i Danmark 2012
Rapporten præsenterer de danske resultater af undersøgelsen 'Sport Policy Factors Leading to International Sporting Success' (SPLISS), som indgår i et større internationalt komparativt studie af forholdene for eliteidrætsudøvere.
-
Kommercielle sportsklubber: Følelser eller forretning?
Ph.d.-afhandlingen belyser, hvordan såvel dansk fodbold og håndbold som europæiske ligaer trods markante omsætningsstigninger har oplevet underskud. Med afsæt i teorier af Luhmann og Kornai samt empirisk materiale i form af bl.a. regnskaber fra de danske ligaer og interviews med klubrepræsentanter søger afhandlingen at besvare hvorfor økonomien i klubberne er præget af underskud.
-
Det ligger til 7-8 danske medaljer, men hvor skal guldmedaljen komme fra?
Notatet ser nærmere på dansk eliteidræts internationale konkurrenceevne ud fra årets resultater i OL disciplinerne og forsøger at forudsige, hvor mange medaljer Danmark vil vinde ved OL i London 2012.
-
Dansk elitesport i fremgang – men New Zealand klarer sig langt bedre!
Analysen ser på dansk eliteidræts præstation i 2011; hvordan atleterne har klaret sig og hvordan Danmark placerer sig sammenlignet med andre lande.
-
Skaber elite bredde?
Arbejdspapiret samler op på en række studier fra Danmark og udlandet, som belyser, hvorvidt eliteidræt kan skabe flere breddeidrætsudøvere, herunder bl.a. om store eliteevents kan få flere til at dyrke idræt.
-
Dansk eliteidræt i 2010: Tilbage på tilbagegangssporet
Analysen ser på dansk eliteidræts præstation i 2010; hvordan atleterne har klaret sig og hvordan Danmark placerer sig sammenlignet med andre lande.
-
Talentpotentiale: Dansk juniorelite med succes
Analysen ser nærmere på dansk eliteidræts resultater i 2008 med særligt fokus på junioreliten.
-
Det bedste OL i nyere tid? Dansk konkurrenceevne i tilbagegang
Analysen ser nærmere på dansk eliteidræts indsats ved OL 2008 i Beijing sammenlignet med andre lande.
-
Notat vedrørende Team Danmarks forlængede ungdomsuddannelsesforløb
Notat, der gennemgår de undersøgelser, der på forskellige måder direkte eller indirekte berører Team Danmarks tilbud om forlængede ungdomsuddannelsesforløb.
-
Team Danmarks støttekoncept. Evaluering af støttekonceptet for 2005-2008
Evaluering af Team Danmarks støttekoncept 2005-2008 med omfattende analyser af Team Danmarks virke, dets støttekoncept og de samarbejdsrelationer med specialforbund, udøvere, politisk valgte ledere, trænere mv., som udmøntningen af støttekonceptet forudsætter.
-
Håndboldøkonomi.dk - fra forsamlingshus til forretning (resume)
Idans undersøgelse af dansk elitehåndbolds økonomiske udvikling og professionalisering. Rapporten består af to bind. Bind 1 indeholder en sammenfatning af undersøgelsens vigtigste resultater og anbefalinger, mens bind 2 indeholder den fulde rapport.
-
Håndboldøkonomi.dk - fra forsamlingshus til forretning (rapport)
Idans undersøgelse af dansk elitehåndbolds økonomiske udvikling og professionalisering. Rapporten består af to bind. Bind 1 indeholder en sammenfatning af undersøgelsens vigtigste resultater og anbefalinger, mens dette bind 2 indeholder den fulde rapport.
Analyser og rapporter
-
Elitekarriere på spil – En analyse af pigers elitetilværelse mellem samfundsmæssige og idrætslige normer
Undersøgelsesrapport om idrætslige og samfundsmæssige forholds påvirkning af til- og fravalg af eliteidrætskarriere hos 15-18-årige kvindelige eliteudøvere. Udøvere inden for badminton, håndbold, tennis og bordtennis udspørges ud fra en kombination af dybdeinterviews og en spørgeskemaundersøgelse.
-
Kontraktspillere i fodbold og håndbold – bind I
Resume, perspektiver og konklusioner på undersøgelse af sociale, uddannelsesmæssige og sportslige vilkår for danske kontraktspillere i 2002. Rapporten, der er i to bind, bygger på en spørgeskemaundersøgelse blandt kontraktspillere i fodbold og håndbold suppleret med interviews.
-
Kontraktspillere i fodbold og håndbold – bind II
Afrapportering af spørgeskemaundersøgelser og kvalitative analyser i forbindelse med undersøgelse af sociale, uddannelsesmæssige og sportslige vilkår for danske kontraktspillere i 2002.
-
Den danske subelites vilkår år 2000 – bind I
Resume, perspektiveringer og konklusioner på undersøgelse af de idrætslige og sociale vilkår for danske eliteidrætsudøvere på niveauet lige under de allerbedste. Undersøgelsen omfatter en spørgeskemaundersøgelse og oplysninger indhentet fra udvalgte idrætsudøvere, trænere m.fl.
-
Den danske subelites vilkår år 2000 – bind II
Afrapportering af spørgeskemaundersøgelse, der omfatter besvarelser fra 554 eliteidrætsudøvere, og som tegner et billede af de idrætslige og sociale vilkår for danske eliteidrætsudøvere på niveauet lige under de allerbedste.
-
Den danske subelites vilkår år 2000 – bind III
Bilag til rapportens spørgeskemaundersøgelse. Herudover interviewudskrifter og andet materiale indsamlet til undersøgelsen.