Peter Forsberg
Idans analyser og rapporter
-
Faciliteter til danskernes svømme- og vandkultur. Hovedresultater fra en undersøgelse af danske svømmeanlæg og deres brugere
Pixi-udgivelsen præsenterer hovedresultaterne fra undersøgelsen af danske svømmeanlæg og deres brugere.
-
Faciliteter til danskernes svømme- og vandkultur. Et analyse- og vidensoverblik
Rapporten har til formål at skabe et overblik over og viden om udøvere i svømmeanlæg, arrangører af aktiviteter i svømmeanlæg og svømmeanlæggene selv.
-
I idrætsforeningernes tjeneste – En undersøgelse af ledelse af danske idrætsanlæg
Ph.d.-afhandlingen undersøger, hvordan der udøves ledelse af idrætsanlæg i Danmark, og baggrunden for, hvorfor der udøves denne form for ledelse.
-
Grønlandsk idræt i bevægelse: Analyse af de grønlandske idrætsvaner 2019
Rapporten ser nærmere på deltagelse i idræt og fysisk aktivitet i Grønland med fokus på forskellige aktivitetformer. Desuden ser rapporten nærmere på grønlændernes frivillige arbejde.
-
Kalaallit timersorneranni ingerlaarneq: Kalaallit timersornermi ileqquannik misissueqqissaarneq 2019
Rapporten ser nærmere på deltagelse i idræt og fysisk aktivitet i Grønland med fokus på forskellige aktivitetformer. Desuden ser rapporten nærmere på grønlændernes frivillige arbejde.
-
Idrætten i Tårnby Kommune
Undersøgelsen af idrætten i Tårnby Kommune giver indblik i borgernes adfærd, ønsker og behov på idrætsområdet og ser samtidig nærmere på idrætsforeninger og idrætsfaciliteter i kommunen.
-
Fremtidens idrætsfaciliteter i Frederiksberg Kommune - Afslutningsnotat
Afslutningsnotatet sammenfatter og perspektiver undersøgelsen 'Idrætsfaciliteter i Frederiksberg Kommune. Baggrundsrapport'.
-
Fremtidens idrætsfaciliteter i Frederiksberg Kommune - Baggrundrapport
Rapporten undersøger idrætsområdet i Frederiksberg Kommune, herunder antal aktive idrætsudøvere, organiseringsgrad, brug af faciliteter, driftsmidler og udnyttelsen af de eksisterende faciliteter i kommunen. Undersøgelsen perspektiverer desuden til undersøgelser af idrætsområdet i andre kommuner.
-
Fremtidens idrætsfaciliteter i Ringsted Kommune. Afslutningsnotat.
Afslutningsnotatet samler op på hovedkonklusionerne fra rapporten 'Fremtidens idrætsfaciliteter i Ringsted Kommune', som undersøger idrætsdeltagelsen blandt borgere i kommunen, deres ønsker til idrætten, brugernes (foreninger og institutioner) oplevelse af idrætten i kommunen samt kapacitetsbenyttelsen af faciliteterne i Ringsted.
-
Fremtidens Idrætsfaciliteter i Haderslev Kommune. Facilitetsanalyse og udviklingsperspektiver. Afslutningsnotat.
Afslutningsnotatet samler op på hovedkonklusionerne fra rapporten 'Fremtidens idrætsfaciliteter i Haderslev Kommune', som undersøger idrætsdeltagelsen blandt borgere i kommunen, deres ønsker til idrætten, brugernes (foreninger og institutioner) oplevelse af idrætten i kommunen samt kapacitetsbenyttelsen af idrætsfaciliteterne i Haderslev.
-
Ringsted som idrætsdestination. Notat.
Analyse omhandler, hvilke potentialer Ringsted Kommune har som fremtidig idrætsdestination. Analyser bygger på fremtidige scenarier og muligheder med afsæt i den aktuelle situation i Ringsted Kommune samt generel viden om trends og tendenser i idrætssektoren.
-
Kapacitetsbenyttelse af indendørs faciliteter i Rudersdal Kommune
Rapporten er en opfølgning på undersøgelsen af facilitetsbehovet i Rudersdal Kommune fra 2013. Denne undersøgelse fra maj 2016 følger op på udviklingen i brugen af indendørs idrætsfaciliteter i kommunen samt efterspørgslen blandt borgerne.
-
Fremtidens idrætsfaciliteter i Ringsted Kommune. Rapport
Rapporten undersøger idrætsområdet i Ringsted Kommune og går i dybden med borgernes idrætsdeltagelse, ønsker og krav til idrætten i kommunen. Den belyser også brugernes (foreninger og institutioners) oplevelse af idrætsforholdene i kommunen samt kapacitetsbenyttelsen af faciliteterne til idræt i Ringsted.
-
Fremtidens idrætsfaciliteter i Haderslev Kommune. Facilitetsanalyse og udviklingsperspektiver. Baggrundsanalyser.
Rapporten undersøger idrætsområdet i Haderslev Kommune og går i dybden med borgernes idrætsdeltagelse, ønsker og krav til idræt i kommunen. Den belyser også brugernes (foreninger og institutioners) oplevelse af idrætsforholdene i kommunen samt kapacitetsbenyttelsen af faciliteterne til idræt i Haderslev.
-
Faciliteter til idræt, motion og bevægelse i Frederikssund Kommune. Afslutningsnotat
Et afslutningsnotat der samler op på baggrundsrapporten 'Faciliteter til idræt, motion og bevægelse i Frederikssund Kommune'. Dette notat indeholder hovedresultater og konklusioner på baggrund af den samlede underøgelse i Frederikssund Kommune.
-
Kapacitetsbenyttelse af haller og svømmebassiner i Frederikssund Kommune
Rapporten er en analyse af kapacitetsudnyttelsen af Frederikssund Kommunes 14 almindelige idrætshaller og to svømmehaller med fokus på fordelingsprincipper samt benyttelsen af faciliteterne. Den indeholder desuden en række perspektiver i det fremadrettet arbejde med kommunens idrætsfaciliteter. Analysen er lavet i samarbejde med Center for forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund (CISC) ved Syddansk Universitet.
-
Faciliteter til idræt, motion og bevægelse i Frederikssund Kommune
Rapporten undersøger idræts- og bevægelsesfaciliteter i Frederikssund Kommune og kommer med bud på, hvordan faciliteter, naturområder og byrum kan tilgodese unge og ældres idrætsvaner og ønsker til en aktiv livsstil. Den belyser samtidig foreningslivets vilkår, behov og udfordringer. Undersøgelsen er gennemført i samarbejde med Center for forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund (CISC) ved Syddansk Universitet.
-
Idræt i Grønland
Rapporten præsenterer resultaterne af en undersøgelse af idrætten i Grønland. Herunder er gennemført en idrætsvaneundersøgelse blandt, børn, unge og voksne i Grønland, og der er foretaget en kortlægning af idrætsfaciliteter i Grønland. Rapporten giver en status på idrætten i Grønland, men kigger også på udviklingsperspektiver på idrætsområdet.
-
Idræt i Grønland. Kort fortalt
Hæftet samler op på hovedpointerne fra rapporten 'Idræt i Grønland', der har undersøgt bl.a. idrætsvanerne blandt børn, unge og voksne i Grønland samt idrætsfaciliteterne i landet. Hæftet er udarbejdet i en dansk og en grønlandsk version.
-
Kapacitetsanalyse af udendørsbaner i Gladsaxe Kommune
Dette notat analyserer kapacitetsbenyttelsen af udendørsbaner i Gladsaxe Kommune.
-
Analyse af idræts- og bevægelsesfaciliteter i Gladsaxe Kommune (afslutningsnotat)
Afslutningsnotatet samler op på hovedkonklusionerne fra rapporten 'Analyse af idræts- og bevægelsesfaciliteter i Gladsaxe Kommune. Rapport', der undersøger idrætsdeltagelsen blandt borgerne i kommunen, deres ønsker til idrætten i kommunen, brugernes (foreninger og institutioner) oplevelse af idrætten i kommunen samt kapacitetsbenyttelsen i kommunens faciliteter.
-
Analyse af idræts- og bevægelsesfaciliteter i Gladsaxe Kommune. Rapport
Rapport, der undersøger idrætsområdet i Gladsaxe Kommune. Herunder går rapporten i dybden med borgernes idrætsdeltagelse, ønsker og krav til idrætten i kommunen, brugerne (foreninger og institutioners) oplevelse af idrættens forhold i kommunen samt kapacitetsbenyttelsen i kommunens faciliteter til idræt.
-
Idrætsfaciliteter i Halsnæs Kommune. Afslutningsnotat
Afslutningsnotatet samler op på hovedkonklusionerne fra rapporten 'Idrætsfaciliteter i Halsnæs Kommune - Rapport', der undersøger idrætsdeltagelsen blandt borgerne i kommunen, deres ønsker til idrætten i kommunen, brugernes (foreninger og institutioner) oplevelse af idrætten i kommunen samt kapacitetsbenyttelsen i kommunens faciliteter.
-
Idrætsfaciliteter i Ballerup Kommune, Afslutningsnotat
Afslutningsnotatet samler op på resultaterne af grundrapporten 'Idrætsfaciliteter i Ballerup Kommune', der undersøger idrætsfacilitetsområdet i Ballerup Kommune i forhold til ønsker, behov og udviklingspotentialer på idrætsområdet
-
Idrætsfaciliteter i Halsnæs Kommune. Rapport
Rapport, der undersøger idrætsområdet i Halsnæs Kommune. Herunder går rapporten i dybden med borgernes idrætsdeltagelse, ønsker og krav til idrætten i kommunen, brugernes (foreninger og institutioners) oplevelse af idrættens forhold i kommunen samt kapacitetsbenyttelsen i kommunens faciliteter til idræt.
-
Idrætsfaciliteter i Ballerup Kommune. Faciliteter, foreninger og borgere på idrætsområdet i Ballerup Kommune
Rapporten fokuserer på behov og forbedringspotentialer i Ballerup Kommune i forhold til brug af idrætsfaciliteter, idrætsforeningernes tilstand og fremtidige behov og udviklingspotentialer på idrætsområdet. Undersøgelsen belyser desuden borgernes generelle ønsker til idrætspolitik med henblik på at bidrage til forskellige interessenters indsats for at skabe mere idræt i Ballerup Kommune.
-
Facilitetsanalyse i Varde Kommune. Afslutningsnotat
Afslutningsnotatet følger op på rapporten "Facilitetsanalyse i Varde Kommune", der analyserer idræts- og svømmehallerne i Varde Kommune for at vurdere behovet for renovering og vedligeholdelse af indendørs faciliteter. Samtidig undersøges befolkningens idrætsvaner for at vurdere, hvordan udviklingen i befolkningens idrætsvaner påvirker brugen af hallerne nu og i fremtiden.
-
Facilitetsanalyse i Varde Kommune. Fremtidens behov for idrætshaller og andre idrætsfaciliteter i Varde Kommune
Rapporten analyserer idræts- og svømmehallerne i Varde Kommune for at vurdere behovet for renovering og vedligeholdelse af indendørs faciliteter. Samtidig undersøges befolkningens idrætsvaner for at vurdere, hvordan udviklingen i befolkningens idrætsvaner påvirker brugen af hallerne nu og i fremtiden. Hensigten med rapporten er at danne grundlag for fremadrettede idrætspolitiske valg og strategier.
-
Motionsløb i forening. På vej mod succesfulde løbeforeninger
Rapport, der omhandler motionsløb set fra både løberne, trænerne og foreningernes perspektiv. Herunder ser rapporten på løbernes ønsker til løb og motiver for at dyrke løb og at dyrke det i foreningssammenhæng.
-
Idræt og faciliteter i Allerød Kommune. Resume og anbefalinger. Afslutningsnotat
Afslutningsrapport, der samler op på resultaterne af grundrapporten 'Idræt og faciliteter i Allerød Kommune', der fokuserer på driftsforhold og bygningsoptimering på idrætsområdet i Allerød Kommune i forhold til ønsker og behov fra borgere, foreninger, institutioner og andre brugere af de kommunale idrætsfaciliteter. Undersøgelsen analyserer samtidig mulighederne for samarbejde på tværs af kommunegrænser på facilitetsområdet.
-
Idræt og faciliteter i Allerød Kommune. Analyse af drift, ønsker og behov på idrætsområdet
Rapport, der fokuserer på driftsforhold og bygningsoptimering på idrætsområdet i Allerød Kommune i forhold til ønsker og behov fra borgere, foreninger, institutioner og andre brugere af de kommunale idrætsfaciliteter. Undersøgelsen analyserer samtidig mulighederne for samarbejde på tværs af kommunegrænser på facilitetsområdet.
-
Facilitetsanalyse. Borgernes idrætsvaner og brug af faciliteter og udeområder i Rudersdal. Delrapport 2
Delrapport 2 belyser borgernes og forskellige brugergruppers anvendelse af idrætsfaciliteterne i Rudersdal Kommune, samt indeholder en kapacitetsanalyse af de væsentligste indendørs faciliteter i kommunen.
-
Idrætten i Rudersdal 2012. En kortlægning af idræt og motion i Rudersdal. Delrapport 1
Delrapport 1 beskriver idrætten anno 2012 i Rudersdal Kommune bredt set ved at både fokusere på de aktive idrætsudøvere og kigge nærmere på kommunens opgavevaretagelse og økonomien forbundet hermed.
-
Afslutningsnotat. Idræt, motion og faciliteter i Rudersdal i fremtiden. Anbefalinger og perspektiver
Afslutningsnotatet indeholder en kort opsummering af hovekonklusionerne i delrapporterne 1 og 2, samt Idan/CISC's anbefalinger i forhold til, om de eksisterende faciliteter kan anvendes bedre samt i forhold til fremtidige anlægsbehov og behov for strukturforbedringer på idrætsområdet i kommunen.
-
Skydeidrætten i Danmark. Status og udviklingsmuligheder for danske skytteforeninger
Rapporten går med afsæt i fire delanalyser tæt på skydeidrætten i regi af skytteforeninger under De Danske Skytteforeninger (DDS). Bl.a. ser rapporten nærmere på DDS som organisation, den historiske udvikling af skydeidrætten, frivilligheden i skydeidrætten, medlemmernes oplevelse af skydeidrætten og andre skyderelaterede områder.
-
Motionsløbere i Danmark - Portræt af danske motionsløbere
Rapporten går tæt på de danske motionsløberes motiver, behov og idrætsvaner, ligesom den går tæt på forskellen mellem selvorganiseret og organiseret løb i Danmark. Rapporten præsenterer desuden fem forskellige motionsløbertyper.
Analyser og rapporter
-
Idrætsanlægs fysiske tilstand i Danmark
Notatet afrapporterer de samlede resultater for fysisk tilstand af idrætsanlæg i de 23 kommuner, der har deltaget i fase 2 af forskningsprojektet ’Fremtidens Idrætsfaciliteter'.
-
Afrapportering af kapacitetsbenyttelse og brugertilfredshed i idrætsanlæg i Herning Kommune
Dette notat afrapporterer resultater om kapacitetsbenyttelse og brugertilfredshed for idrætsanlæg i Herning Kommune.
-
Idrætsanlægs benyttelse og brugernes tilfredshed
Notatet ’Idrætsanlægs benyttelse og brugernes tilfredshed’ afrapporterer de samlede resultater for benyttelse af idrætsfaciliteter og brugernes tilfredshed i de 23 kommuner, der har deltaget i Fase 2 af forskningsprojektet ’Fremtidens idrætsfaciliteter'.
-
Organisering, styring og ledelse af idrætsanlæg i Danmark
Notatet 'Organisering, styring og ledelse af idrætsanlæg i Danmark' afrapporterer fase 1 af forskningsprojektet ’Fremtidens Idrætsfaciliteter’, hvis formål er at analysere forhold med betydning for idrætsanlægs performance.
-
Afrapportering af kapacitetsbenyttelse og brugertilfredshed i idrætsanlæg i Brønderslev Kommune
Dette notat afrapporterer resultater om kapacitetsbenyttelse og brugertilfredshed for idrætsanlæg i Brønderslev Kommune.
-
Afrapportering af kapacitetsbenyttelse og brugertilfredshed i idrætsanlæg i Faxe Kommune
Dette notat afrapporterer resultater om kapacitetsbenyttelse og brugertilfredshed for idrætsanlæg i Faxe Kommune.
-
Afrapportering af kapacitetsbenyttelse og brugertilfredshed i idrætsanlæg i Furesø Kommune
Dette notat afrapporterer resultater om kapacitetsbenyttelse og brugertilfredshed for idrætsanlæg i Furesø Kommune.
-
Afrapportering af kapacitetsbenyttelse og brugertilfredshed i idrætsanlæg i Faaborg-Midtfyn Kommune
Dette notat afrapporterer resultater om kapacitetsbenyttelse og brugertilfredshed for idrætsanlæg i Faaborg-Midtfyn Kommune.
-
Afrapportering af kapacitetsbenyttelse og brugertilfredshed i idrætsanlæg i Gentofte Kommune
Dette notat afrapporterer resultater om kapacitetsbenyttelse og brugertilfredshed for idrætsanlæg i Gentofte Kommune.
-
Afrapportering af kapacitetsbenyttelse og brugertilfredshed i idrætsanlæg i Gladsaxe Kommune
Dette notat afrapporterer resultater om kapacitetsbenyttelse og brugertilfredshed for idrætsanlæg i Gladsaxe Kommune.
-
Afrapportering af kapacitetsbenyttelse og brugertilfredshed i idrætsanlæg i Hedensted Kommune
Dette notat afrapporterer resultater om kapacitetsbenyttelse og brugertilfredshed for idrætsanlæg i Hedensted Kommune.
-
Afrapportering af kapacitetsbenyttelse og brugertilfredshed i idrætsanlæg i Holbæk Kommune
Dette notat afrapporterer resultater om kapacitetsbenyttelse og brugertilfredshed for idrætsanlæg i Holbæk Kommune.
-
Afrapportering af kapacitetsbenyttelse og brugertilfredshed i idrætsanlæg i Holstebro Kommune
Dette notat afrapporterer resultater om kapacitetsbenyttelse og brugertilfredshed for idrætsanlæg i Holstebro Kommune
-
Afrapportering af kapacitetsbenyttelse og brugertilfredshed i idrætsanlæg i Københavns Kommune
Dette notat afrapporterer resultater om kapacitetsbenyttelse og brugertilfredshed for idrætsanlæg i Københavns Kommune.
-
Afrapportering af kapacitetsbenyttelse og brugertilfredshed i idrætsanlæg i Mariagerfjord Kommune
Dette notat afrapporterer resultater om kapacitetsbenyttelse og brugertilfredshed for idrætsanlæg i Mariagerfjord Kommune.
-
Afrapportering af kapacitetsbenyttelse og brugertilfredshed i idrætsanlæg i Middelfart Kommune
Dette notat afrapporterer resultater om kapacitetsbenyttelse og brugertilfredshed for idrætsanlæg i Middelfart Kommune.
-
Afrapportering af kapacitetsbenyttelse og brugertilfredshed i idrætsanlæg i Næstved Kommune
Dette notat afrapporterer resultater om kapacitetsbenyttelse og brugertilfredshed for idrætsanlæg i Næstved Kommune.
-
Afrapportering af kapacitetsbenyttelse og brugertilfredshed i idrætsanlæg i Odense Kommune
Dette notat afrapporterer resultater om kapacitetsbenyttelse og brugertilfredshed for idrætsanlæg i Odense Kommune.
-
Afrapportering af kapacitetsbenyttelse og brugertilfredshed i idrætsanlæg i Ringkøbing-Skjern Kommune
Dette notat afrapporterer resultater om kapacitetsbenyttelse og brugertilfredshed for idrætsanlæg i Ringkøbing-Skjern Kommune.
-
Afrapportering af brugertilfredshed i idrætsanlæg i Ringsted Kommune
Dette notat afrapporterer resultater om brugertilfredshed for idrætsanlæg i Ringsted Kommune.
-
Afrapportering af kapacitetsbenyttelse og brugertilfredshed i idrætsanlæg i Roskilde Kommune
Dette notat afrapporterer resultater om kapacitetsbenyttelse og brugertilfredshed for idrætsanlæg i Roskilde Kommune.
-
Afrapportering af kapacitetsbenyttelse og brugertilfredshed i idrætsanlæg i Rudersdal Kommune
Dette notat afrapporterer resultater om kapacitetsbenyttelse og brugertilfredshed for idrætsanlæg i Rudersdal Kommune.
-
Afrapportering af kapacitetsbenyttelse og brugertilfredshed i idrætsanlæg i Skive Kommune
Dette notat afrapporterer resultater om kapacitetsbenyttelse og brugertilfredshed for idrætsanlæg i Skive Kommune.
-
Afrapportering af kapacitetsbenyttelse og brugertilfredshed i idrætsanlæg i Stevns Kommune
Dette notat afrapporterer resultater om kapacitetsbenyttelse og brugertilfredshed for idrætsanlæg i Stevns Kommune.
-
Afrapportering af kapacitetsbenyttelse og brugertilfredshed i idrætsanlæg i Tønder Kommune
Dette notat afrapporterer resultater om kapacitetsbenyttelse og brugertilfredshed for idrætsanlæg i Tønder Kommune.
-
Afrapportering af kapacitetsbenyttelse og brugertilfredshed i idrætsanlæg i Aalborg Kommune
Dette notat afrapporterer resultater om kapacitetsbenyttelse og brugertilfredshed for idrætsanlæg i Aalborg Kommune.
-
Undersøgelse af idræts- og fritidsfaciliteter i Lejre Kommune
Undersøgelsen er lavet i samarbejde mellem CISC og Idrættens Analyseinstitut og kortlægger idræts- og fritidsfaciliteterne i Lejre Kommune som grundlag for facilitetsplanlægningen. Rapporten består af seks delrapporter, som berører 1) Kortlægning af de eksisterende idræts- og fritidsfaciliteter i Lejre Kommune, 2) Idrætsforeningers status samt arrangørers holdning til og brug af idræts- og fritidsfaciliteter, 3) Skoleelevers idræts- og fritidsvaner, 4) Voksne borgeres deltagelse i idræts- og fritidsaktiviteter, 5) Kapacitetsanalyse i idrætshaller og 6) En tværgående analyse
Universitetsspecialer
-
Barrierer for foreningsdeltagelse i en løbsk verden - et casestudie af 25-45-årige motionsløberes barrierer for foreningsdeltagelse
Specialet undersøger motionsløberes barrierer for at dyrke motionsløb i en forening gennem otte dybdegående, kvalitative interviews. Specialet kommer desuden med bud på, hvorledes løbeforeninger kan gøre sig mere relevante for motionsløbere ved at overkomme barrierer og arbejde med målrettede tilbud.
Andre udgivelser
-
Fremtidens idrætsfaciliteter - anbefalinger til fremtidens organisering, styring og ledelse af idrætsanlæg
I dette hæfte præsenteres de vigtigste resultater af forsknings- og formidlingsprojektet ’Fremtidens Idrætsfaciliteter’, og der præsenteres otte anbefalinger til, hvordan organisering, styring og ledelse af idrætsfaciliteter kan styrkes.