Malene Thøgersen
Idans analyser og rapporter
-
Motionstilbud i Ældre Sagen
Rapporten undersøger Ældre Sagens udbud af motionsaktiviteter og ser nærmere på deltagere og frivillige i Ældre Sagens motionstilbud.
-
Fritidsfaciliteterne i Fredensborg Kommune
Rapporten undersøger borgerne i Fredensborg Kommunes brug af kommunens fritidsfaciliteter. Undersøgelsen er gennemført med henblik på at kunne danne grundlag for fremtidig planlægning på området for fritidsfaciliteter i kommunen.
-
Nye stier i den kommunale idrætspolitik
Antologi redigeret af Bjarne Ibsen for Idan. Bogen diskuterer de nye tendenser i kommunal idrætspolitik, der for alvor er slået igennem i forbindelse med kommunalreformen i 2007.
Analyser og rapporter
-
Offentlige og frivillige velfærdsudbydere og aktivt medborgerskab - En analyse af plejehjems- og skoleområdet i to udvalgte kommuner
Formålet med rapporten er at belyse, hvilken betydning det har for borgerroller, hvorvidt velfærdsydelser leveres af offentlige, frivillige eller private udbydere. Sideløbende med den danske undersøgelse, er der gennemført lignende studier i Norge og Sverige.
-
Kontinuitet og forandring i foreningslivet: Analyser af foreningslivets udbredelse, sammensætning og karakteristika i 00'erne
Rapporten undersøger med afsæt i undersøgelser af foreninger og frivillighed på Fyn, Ærø og Langeland fra 2004 og 2010 udviklingen af foreningslivet gennem 00'erne, hvor strukturreformen/kommunalreformen gav større samfundsmæssige ændringer.
-
Institutionelle omgivelser og foreningslivet. Kommunalreformens betydning for samspillet mellem kommuner og frivillige foreninger
Ph.d.-afhandlingen undersøger samspillet mellem de frivillige foreninger og kommunerne på idrætsområdet og social- og sundhedsområdet,herunder hvordan Kommunalreformen i 2007 har haft indflydelse på samspillet.
-
Offentlige-frivillige partnerskaber omkring børn og fysisk aktivitet
Rapportens overordnede mål er at klarlægge, hvordan partnerskaber mellem offentlige institutioner og frivillige organisationer udvikles, samt at identificere potentialer og barrierer i udviklingen af et velfungerende partnerskab. Analysens resultater har til formål at blive brugt som inspiration til fremtidige partnerskabsprojekter.
Andre udgivelser
-
Motionstilbud i Ældre Sagen - En undersøgelse af Ældre Sagens udbud af motionsaktiviteter, deres deltagere og deres frivillige – forkortet udgave
Udgivelsen er en forkortet version af undersøgelsen 'Motionstilbud i Ældre Sagen', der ser nærmere på Ældre Sagens udbud af motionsaktiviteter, deltagere og frivillige.
Vifos analyser og rapporter
-
De uniformerede korps i fem af Danmarks største kommuner
Rapporten giver et overblik over de uniformerede korps' udbredelse, rammer og vilkår på tværs af Københavns, Aarhus, Odense, Aalborg og Randers Kommuner. Undersøgelsen ser på forskelle og ligheder mellem de fem kommuner og giver desuden et indblik i korpsenes brug af faciliteter samt samspillet med kommunerne.
-
Folkeoplysningen i kommunerne. Delrapport 2: Den folkeoplysende voksenundervisning
Undersøgelsen ’Folkeoplysningen i kommunerne’, har til formål at give et samlet overblik over omfanget af og rammerne for de folkeoplysende aktiviteter i kommunerne. Delrapport 2 har fokus på den folkeoplysende voksenundervisning (aftenskoleområdet).
-
Folkeoplysningen i kommunerne. Delrapport 4: Tværgående temaer på folkeoplysningsområdet
Undersøgelsen ’Folkeoplysningen i kommunerne’, har til formål at give et samlet overblik over omfanget af og rammerne for de folkeoplysende aktiviteter i kommunerne. Delrapport 4 sætter fokus på de tværgående temaer inden for folkeoplysningen i kommunerne (eksempelvis folkeoplysningspolitikker, § 35 stk. 2- udvalg, udviklingsmidler mv.).
-
Folkeoplysningen i kommunerne. Delrapport 1: Hovedresultater og datagrundlag
Undersøgelsen ’Folkeoplysningen i kommunerne’, har til formål at give et samlet overblik over omfanget af og rammerne for de folkeoplysende aktiviteter i kommunerne. Delrapport 1 opsummerer indholdet og hovedresultaterne for hver af de øvrige delrapporter.
-
Lokale samråd på kultur-, idræts- og fritidsområdet. En landsdækkende spørgeskemaundersøgelse blandt lokale samråd
Delrapporten beskriver resultaterne af en landsdækkende spørgeskemaundersøgelse til de 224 samråd i Danmark. Rapporten giver et indblik i, hvordan samrådene er organiseret, hvilke opgaver de løser, og hvordan de samarbejder med kommunerne.
-
Evaluering af ændringen af folkeoplysningsloven
Rapporten er en evaluering af ændringen af folkeoplysningsloven med titlen ’Indsats mod foreninger, som modarbejder eller underminerer demokrati eller grundlæggende friheds- og menneskerettigheder’, som trådte i kraft i januar 2017. Formålet med evalueringen er at undersøge, hvordan de nye bestemmelser er blevet implementeret i kommunerne, og hvilken effekt de nye regler har haft.
-
Fritidsaktiviteter under coronanedlukningen - Danskernes kreative, kulturelle og religiøse fritidsaktiviteter før og under nedlukningen
Notatet ser nærmere på danskernes deltagelse i kreative, kulturelle og religiøse fritidsaktiviteter før og under coronanedlukningen, og ser på mønstre på tværs af befolkningsgrupper og aktivitetstyper. Samtidig belyser notatet brugen af digitale tilbud i forbindelse med disse fritidsaktiviteter.
-
Evaluering af Syng, spis og snak
Rapporten evaluerer Folkehøjskolernes Forening i Danmarks projekt 'Syng, spis og snak', der gennem en kombination af spise- og sangfællesskaber har til formål at bringe folk sammen omkring fællessang på tværs af forskellige samfundslag.
-
Evaluering af Hearts & Minds 2015-2018
Evalueringen af Folkeuniversitetets Hearts & Minds festival har til formål at skabe en erfaringsopsamling på festivalen i perioden 2015-2018 samt at komme med fremadskuende perspektiver og anbefalinger til Folkeuniversitetets videre arbejde. Fokus i evalueringen er bl.a. på målgrupper, geografisk spredning og samarbejdsrelationer.
-
Højskolernes værdier. En analyse af folkehøjskolernes værdigrundlag.
Med udgangspunkt i højskolernes skriftlige værdigrundlag har dette notat til formål at give en nærmere karakteristik af højskolernes værdier og visioner og variationen i disse på tværs af forskellige højskoler og højskoletyper. På et mere overordnet plan er det hensigten, at notatet kan give et uddybende indblik i skoleformens særlige karakteristika og højskolernes værdimæssige roller og positioner i samfundet som helhed.
-
Folkehøjskolerne i Danmark. Hvordan har de det?
Rapporten sætter fokus på de danske folkehøjskoler anno 2017 og giver et samlet indblik i højskolernes vilkår, rolle og situation set ud fra højskolernes eget perspektiv.
-
Aftenskolerne – hvordan har de det?
Rapporten giver et indblik i den store variation, der findes på aftenskoleområdet, og giver indsigt i skolernes særlige karakteristika og aktiviteter. Derudover belyser undersøgelsen, hvordan aftenskolerne selv ser på deres nuværende roller, udfordringer og potentialer.
-
Specialpædagogisk støtte på højskoleområdet - Analyse af tilskud til specialundervisning og elever med svære handicap på højskolerne
Rapporten belyser brugen af SPS-ordningen på højskolerne, fordele og ulemper ved den nuværende ordning samt ordningens bæredygtighed. Ud over en undersøgelse af højskolernes ordning bidrager rapporten med perspektiverende analyser af lignende ordninger på andre områder.
-
Aftenskoleområdet i Vordingborg Kommune. En analyse af aftenskolernes roller og potentialer
Rapporten ser nærmere på aftenskolernes udfordringer, potentialer og betydning i Vordingborg Kommune i et udviklingsmæssigt perspektiv.
-
Folkeoplysende og internationale aktiviteter på højskolerne. Hovedrapport: Evaluering af Folkeoplysningspuljen og Den Internationale Pulje 2014-2016.
Vifo har evalueret to puljer på højskoleområdet, Folkeoplysningspuljen og Den Internationale Pulje, for FFD. Evalueringen belyser, i hvilken udstrækning og på hvilken måde projekterne har opfyldt de kriterier, der er lagt til grund for bevillingen, samt forsøger at udbrede erfaringer og inspiration til andre institutioner.
-
Borgernes fritidsvaner i Lolland Kommune
Notatet omfatter en borgerundersøgelse, hvis formål er at give indblik i borgernes fritidsvaner i Lolland Kommune samt hvilke mønstre og tendenser, der findes i disse på tværs af køn, alder og social baggrund.
-
Folkeoplysningen i kommunerne. En analyse af kommunale nøgletal på folkeoplysningsområdet
Folkeoplysningsloven er en rammelov, der giver de enkelte kommuner stor frihed til selv at udforme rammerne på området. Loven administreres derfor på mange forskellige måder rundt omkring i landet. Det overordnede formål med denne rapport er at give et samlet overblik over omfanget af og rammerne for de folkeoplysende aktiviteter – både på voksenundervisningsområdet og på foreningsområdet.
-
Fritid og trivsel i Aalborg Kommune. En analyse af borgernes fritidsvaner
Notatet har til formål at give et indblik i borgernes fritidsvaner i Aalborg Kommune, samt hvilke mønstre og tendenser, der findes i disse på tværs af køn, alder og social baggrund. Analysens hovedfokus er på de aktiviteter, borgerne går til/dyrker på fast basis i deres fritid.
-
Mental sundhed og øget trivsel. Aftenskolernes betydning for borgere i Aalborg Kommune
Denne undersøgelse belyser aftenskolernes roller og potentiale i forhold til borgernes mentale sundhed og trivsel i Aalborg Kommune.
-
Folkeuniversitetet - Én organisation, mange virkeligheder
Videncenter for Folkeoplysning (Vifo) har udarbejdet denne rapport for at skabe overblik over eksisterende og ny viden om Folkeuniversitets historie, økonomi, aktiviteter og organisering.
-
Folkeoplysende og internationale aktiviteter på højskolerne
Midtvejsnotatet evaluerer de projekter, der foreløbigt er gennemført, og som har modtaget økonomisk støtte fra én af de to puljer, Folkeoplysningspuljen og Den Internationale Pulje, som administreres af Folkehøjskolernes Forening.
-
Tværgående samarbejde blandt folkeoplysningens aktører
Rapporten formidler resultaterne af projektet 'Tværgående samarbejde blandt folkeoplysningens aktører', der har arbejdet med tværgående samarbejde på tværs af kulturelle og folkeoplysende organisationer og foreninger i lokalområder uden for de store byer. Herunder formidler den eksisterende viden på området og analyserer lokale samarbejdsrelationer.
-
Når foreninger samarbejder...
Udgivelsen samler i kort form op på hovedresultaterne af rapporten 'Tværgående samarbejde blandt folkeoplysningens aktører', der har undersøgt forskellige foreningers samarbejdsrelationer.