Maja Pilgaard
Idans analyser og rapporter
-
Idræt for socialt udsatte. Et blik på udøverne
Rapporten ser nærmere på idræt for socialt udsatte med fokus på udøverne. Formålet med rapporten er at blive klogere på, hvilke målgrupper specifikke tilbud om idræt for socialt udsatte appellerer til, samt at få indsigt i, hvad disse tilbud betyder for de aktive udøvere.
-
Motions- og sportsvaner i Slagelse Kommune
Denne rapport tegner et overblik over skolebørn og voksne borgeres idrætsvaner, barrierer for idrætsdeltagelse og holdninger til idrætslivet i Slagelse Kommune.
-
Sundhedsfremmende tiltag i Varde Kommune
Notatet giver et kortfattet bud på potentialer og muligheder for at skabe sundhedsfremmende tiltag for idrætsuvante borgergrupper, herunder børn og unge, arbejdsmarkedsområdet eller ældre- og socialområdet i Varde Kommune.
-
Idræt for socialt udsatte. Et blik på aktørerne
Denne delrapport 2 kortlægger aktører i Danmark, som på forskellig vis udbyder idræt, sport eller motion til socialt udsatte borgere i Danmark. Rapporten beskriver aktørerne, deres fokusområder og aktiviteter.
-
Udbydere af gadeidræt
Denne rapport giver et overblik over gadeidrætsudbyderes aktiviteter, organisering og potentialer. Samtidig ser den også nærmere på udbydernes økonomiske situation, generelle trivsel og syn på fremtiden.
-
Socialt udsatte i idrætten. Definitioner og eksisterende viden
Dette notat giver et overblik over centrale begreber og den eksisterende viden om idræt for socialt udsatte. Notatet fungerer som første del og udgangspunkt for en kortlægning af udsatte borgeres idrætsvaner, som Idrættens Analyseinstitut (Idan) gennemfører i løbet af 2017 og 2018.
-
Idræt i danske kommuner - arbejdspapir
Arbejdspapiret 'Idræt i danske kommuner' ser nærmere på betydningen af facilitetsdækning og kommunale udgifter til idræt for foreningsdeltagelsen.
-
Evaluering af gadeidrætsprojekter
Delrapporten ser nærmere på deltagerbesvarelser på et spørgeskema uddelt ved 12 forskellige events i forbindelse med Gadeidrættens Dag d. 20. maj 2017. Endvidere skaber delrapporten et overblik over og en erfaringsopsamling af de flere hundrede støttede projekter under Den Nationale Platform for Gadeidræt i 2015, 2016 og første halvdel af 2017.
-
Danskernes motions- og sportsvaner 2016
Rapporten 'Danskernes motions- og sportsvaner 2016' giver et billede af, hvor mange danskere der dyrker sport og motion, hvilke aktiviteter de dyrker, og hvordan aktiviteterne bliver organiseret. Undersøgelsen følger op på lignende undersøgelser af danskernes idrætsvaner tilbage fra 1964.
-
Idræts- og bevægelsespolitikken i Gentofte Kommune
Rapporten evaluerer Gentofte Kommunes Idræts- og bevægelsespoltik 2005-16 med formålet om at afdække, i hvilket omfang kommunens visioner om 'idræt og bevægelse til alle' er blevet indfriet. Rapporten indeholder en samlet fortælling om kommunens arbejde med at udmønte poltikken og skaber samtidig afsæt for forvaltning samt det politiske niveau i forhold til formuleringen af en ny politik.
-
Analyse af idræts- og bevægelsesfaciliteter i Gladsaxe Kommune (afslutningsnotat)
Afslutningsnotatet samler op på hovedkonklusionerne fra rapporten 'Analyse af idræts- og bevægelsesfaciliteter i Gladsaxe Kommune. Rapport', der undersøger idrætsdeltagelsen blandt borgerne i kommunen, deres ønsker til idrætten i kommunen, brugernes (foreninger og institutioner) oplevelse af idrætten i kommunen samt kapacitetsbenyttelsen i kommunens faciliteter.
-
Analyse af idræts- og bevægelsesfaciliteter i Gladsaxe Kommune. Rapport
Rapport, der undersøger idrætsområdet i Gladsaxe Kommune. Herunder går rapporten i dybden med borgernes idrætsdeltagelse, ønsker og krav til idrætten i kommunen, brugerne (foreninger og institutioners) oplevelse af idrættens forhold i kommunen samt kapacitetsbenyttelsen i kommunens faciliteter til idræt.
-
Idrætsfaciliteter i Halsnæs Kommune. Afslutningsnotat
Afslutningsnotatet samler op på hovedkonklusionerne fra rapporten 'Idrætsfaciliteter i Halsnæs Kommune - Rapport', der undersøger idrætsdeltagelsen blandt borgerne i kommunen, deres ønsker til idrætten i kommunen, brugernes (foreninger og institutioner) oplevelse af idrætten i kommunen samt kapacitetsbenyttelsen i kommunens faciliteter.
-
Idrætsfaciliteter i Ballerup Kommune, Afslutningsnotat
Afslutningsnotatet samler op på resultaterne af grundrapporten 'Idrætsfaciliteter i Ballerup Kommune', der undersøger idrætsfacilitetsområdet i Ballerup Kommune i forhold til ønsker, behov og udviklingspotentialer på idrætsområdet
-
Idrætsfaciliteter i Halsnæs Kommune. Rapport
Rapport, der undersøger idrætsområdet i Halsnæs Kommune. Herunder går rapporten i dybden med borgernes idrætsdeltagelse, ønsker og krav til idrætten i kommunen, brugernes (foreninger og institutioners) oplevelse af idrættens forhold i kommunen samt kapacitetsbenyttelsen i kommunens faciliteter til idræt.
-
Idrætsfaciliteter i Ballerup Kommune. Faciliteter, foreninger og borgere på idrætsområdet i Ballerup Kommune
Rapporten fokuserer på behov og forbedringspotentialer i Ballerup Kommune i forhold til brug af idrætsfaciliteter, idrætsforeningernes tilstand og fremtidige behov og udviklingspotentialer på idrætsområdet. Undersøgelsen belyser desuden borgernes generelle ønsker til idrætspolitik med henblik på at bidrage til forskellige interessenters indsats for at skabe mere idræt i Ballerup Kommune.
-
Facilitetsanalyse i Varde Kommune. Afslutningsnotat
Afslutningsnotatet følger op på rapporten "Facilitetsanalyse i Varde Kommune", der analyserer idræts- og svømmehallerne i Varde Kommune for at vurdere behovet for renovering og vedligeholdelse af indendørs faciliteter. Samtidig undersøges befolkningens idrætsvaner for at vurdere, hvordan udviklingen i befolkningens idrætsvaner påvirker brugen af hallerne nu og i fremtiden.
-
Facilitetsanalyse i Varde Kommune. Fremtidens behov for idrætshaller og andre idrætsfaciliteter i Varde Kommune
Rapporten analyserer idræts- og svømmehallerne i Varde Kommune for at vurdere behovet for renovering og vedligeholdelse af indendørs faciliteter. Samtidig undersøges befolkningens idrætsvaner for at vurdere, hvordan udviklingen i befolkningens idrætsvaner påvirker brugen af hallerne nu og i fremtiden. Hensigten med rapporten er at danne grundlag for fremadrettede idrætspolitiske valg og strategier.
-
Yoga i København – udøvere, undervisere og uddannelser
Denne rapport kortlægger yogamarkedet i København og giver et bidrag til forståelsen af yogas udspring, udøvelse og organisering. Rapporten skelner mellem yoga i aftenskoler, i private yogastudier og i fitnesscentre. Den undersøger såvel aktive som frafaldne yogaudøvere og går tæt på yogalærere og udbuddet af yogauddannelser i Danmark.
-
Danskernes forbrug af penge på sport og motion
Notat, der ser nærmere på børn og voksnes pengeforbrug på sport og motion på baggrund af data fra den seneste idrætsvaneundersøgelse, ’Danskernes motions- og sportsvaner 2011’.
-
Evaluering af uddannelse i DGI Fitness & Sundhed
Rapporten præsenterer resultaterne af en spørgeskemaundersøgelse blandt deltagere på DGI Fitness & Sundheds kurser.
-
Skydeidrætten i Danmark. Status og udviklingsmuligheder for danske skytteforeninger
Rapporten går med afsæt i fire delanalyser tæt på skydeidrætten i regi af skytteforeninger under De Danske Skytteforeninger (DDS). Bl.a. ser rapporten nærmere på DDS som organisation, den historiske udvikling af skydeidrætten, frivilligheden i skydeidrætten, medlemmernes oplevelse af skydeidrætten og andre skyderelaterede områder.
-
Flexible sports participation in late-modern everyday life
Ph.d.-afhandlingen belyser forskellige aspekter af udviklingen i danskernes motions- og sportsvaner fra 1964 og frem til i dag. Blandt andet er der fokus på metodiske problemstillinger, udviklingen i deltagelse, karakteren af idrætsdeltagelse og organiseringsformer.
-
Hvor dyrker danskerne idræt? Notat om brug af faciliteter på baggrund af undersøgelsen 'Danskernes motions- og sportsvaner 2011'
Med afsæt i undersøgelsen 'Danskernes motions- og sportsvaner 2011' beskriver notatet danskernes oplevelse af idrætsfaciliteter og deres brug af forskellige faciliteter og arenaer til motions- og sportsaktivitet.
-
Det frivillige arbejde under forandring
Med afsæt i undersøgelsen 'Danskernes motions- og sportsvaner' belyser notatet frivilligheden på individplan i de danske idrætsforeninger. Notatet går bl.a. tættere på, udviklingen i det frivillige arbejde, hvem de frivillige er og hvordan de frivillige selv dyrker idræt.
-
Idræt og motion - Hvor er Århus?
Rapporten tegner et billede af motion, idræt og bevægelseskulturen i Århus Kommune anno 2010. Herudover kommer rapporten også med konkrete anbefalinger, som kan forbedre muligheden for at blive Europæisk Kulturhovedstad i 2017.
-
Sport og motion i danskernes hverdag
Bogen går med 250 tabeller og figurer bag om tallene fra idrætsvaneundersøgelsen, hvis grundrapport udkom i 2008.
-
Skattefri arbejdsgiverbetalt motion
Notat udarbejdet af Idrættens Analyseinstitut på foranledning af Idrættens Fællesråd om regeringens løfte fra december 2007 om skattefrihed for arbejdsgiverbetalte medlemsskaber af idrætsforeninger eller fitnesscentre. Notatet ser især på de økonomiske omkostninger ved ordningen, effekten af ordningen i forhold til befolkningens idrætsdeltagelse samt øvrige effekter af ordningen i relation til idrætten og det øvrige samfund.
-
Danskernes motions- og sportsvaner 2007 - nøgletal og tendenser
’Danskernes motions- og sportsvaner 2007’ følger op på tidligere undersøgelser af befolkningens motions- og sportsaktiviteter med de nyeste tal på området. Undersøgelsen er samtidig den mest omfattende af sin art herhjemme.
Analyser og rapporter
-
Idrætsskader i Danmark 2016
Kompendium udarbejdet af forskningsgruppen RUNSAFE ved Aarhus Universitet, som belyser omfanget af idrætsskader ud fra data indhentet i forbindelse med Idans undersøgelse 'Danskernes sports- og motionsvaner 2016'.
-
Evaluering af løbestier. Lys og liv i Søndermarken, Pulsparken i Ry og Interaktiv motionssti i Herlev
Evaluering af tre løbestier med tilhørende aktivitetspladser, som har modtaget støtte og rådgivning af Lokale og Anlægsfonden.
-
Pigers idrætsdeltagelse. Hvorfor er der så mange piger, der ikke går til idræt?
Rapport, der undersøger piger - særligt i teenagealderens - lavere idrætsdeltagelse sammenlignet med andre aldersgruppper og tilsvarende aldersgrupper blandt drenge. Rapporten ser på årsager til, hvorfor unge pigers er lavere.
Andre udgivelser
-
Evaluering af Den Nationale Platform for GADEIDRÆT
Denne evaluering følger op på evalueringen fra 2017 og samler op på indholdet og omfanget af de gadeidrætsprojekter, som Den Nationale Platform for GADEIDRÆT har støttet i perioden fra 2018-2020.
Vifos analyser og rapporter
-
Yoga i København – udøvere, undervisere og uddannelser
Denne rapport kortlægger yogamarkedet i København og giver et bidrag til forståelsen af yogas udspring, udøvelse og organisering. Rapporten skelner mellem yoga i aftenskoler, i private yogastudier og i fitnesscentre. Den undersøger såvel aktive som frafaldne yogaudøvere og går tæt på yogalærere og udbuddet af yogauddannelser i Danmark.