Laila Susanne Ottesen

Analyser og rapporter
  • Fra talent til landsholdsspillere - talentudvikling af kvindelige fodboldspillere
    Af Gitte Therkelsen, Laila Susanne Ottesen, Marianne Brandt-Hansen, Institut for Idræt og Ernæring, Københavns Universitet, August 2014
    Rapporten er en undersøgelse af fastholdelse og frafald inden for dansk kvindefodbold. Den fokuserer på DBU's talentsystem og fodbold på eliteplan.
    Mere info Link
  • Fodbold Fitness - Implementeringsstudie
    Af Johan Michael Wikman, Søren Bennike, Laila Susanne Ottesen, Institut for Idræt og Ernæring, Københavns Universitet. Center for Holdspil og Sundhed., Juli 2014
    Rapporten præsenterer resultaterner af en undersøgelse, der omhandler implementeringen af konceptet Fodbold Fitness. Den inddrager bl.a. betydningen af socioøkonomisk forhold og bygger på både kvantitative og kvalitative data.
    Mere info PDF
  • Fodbold Fitness - Pilotstudie
    Af Birgitte Rejkjær Krustrup, Laila Susanne Ottesen, Institut for Idræt og Ernæring, Københavns Universitet. Center for Holdspil og Sundhed, 2014
    Rapporten er en evaluering af pilotprojektet 'Fodbold Fitness', der har til formål at give indblik i, hvilke barrierer og udfordringer konceptet står over for i forbindelse med implementeringen.
    Mere info PDF
  • Åbne fodboldbaner i dagtimerne. Igangsættelse af motionstiltag for inaktive grupper - en Hvidbog om sundhedsfremme i kommunalt regi
    Af Birgitte Rejkjær Krustrup, Stine Frydendal Nielsen, Laila Susanne Ottesen, Institut for Idræt, Københavns Universitet, 2011
    Hvidbogen ser nærmere på de forebyggende og sundhedsfremmende elementer såvel som det sociale og netværksdannende, deltagerne i fodboldtræning havde i de to kommuner, Vanløse og Skovlunde. Hvidbogen giver 20 konkrete anbefalinger til, hvordan man i kommunalt regi kan arbejde med at skabe motionstilbud, der skaber flere aktive.
    Mere info Link
  • Unges syn på idræt, bevægelse og sundhed i gymnasieskolen
    Af Stine Frydendal Nielsen, Marianne Brandt-Hansen, Glen Nielsen, Laila Susanne Ottesen, Lone Friis Thing, Institut for Idræt, Københavns Universitet, 2011
    Rapporten giver et indblik i dele af forskningsprojektet Gymnasie­skolen som innovativt sundhedslaboratorium (GISU) på Rysensteen Gymnasium i København.
    Mere info Link
  • Om at være elistespiller i dansk kvindefodbold - En undersøgelse af stipendieordningens betydning for engagement og fastholdelse
    Af Laila Susanne Ottesen, Glen Nielsen, Marianne Brandt-Hansen, Institut for Idræt, Januar 2010
    Rapporten undersøger, hvilke faktorer der har betydning for fastholdelse og engagement hos danske kvindelige elitefodboldspillere gennem en spørgeskemaundersøgelse blandt 102 spillere i den bedste danske liga. Specielt belyses betydningen af DBU´s fodboldstipendieordning, som skal hjælpe spillere til at kombinere en hverdag med fx arbejde og studie med eliteidræt.
    Mere info Link
  • Trænere i den frivillige idræt - personlige projekter og velfærdsprojekter
    Af Jens Bjerregaard, Laila Susanne Ottesen, Glen Nielsen, Institut for Idræt, Københavns Universitet, 2009
    Rapporten omhandler gennem 13 kvalitative interviews betydningen af det offentliges stigende ønske for at inddrage foreninger i løsningen af velærdsopgaver set fra en træners synspunkt. Herunder belyser rapporten, hvorledes dette påvirker trænerens virke og synet på sin forening.
    Mere info Link
  • "AmarZoner"
    Af Majbrit Mouridsen, Laila Susanne Ottesen, Institut for Idræt, Københavns Universitet, Marts 2008
    Rapporten er en ekstern evaluering af to modelprojekter på Amager om sundhedsforebyggende arbejde med særligt fokus på piger og kvinder med anden baggrund end dansk.
    Mere info Link
  • Fysisk inaktivitet - konsekvenser og sammenhænge
    Af Bente Kiens, Nina Beyer, Søren Brage, Lars Hyldstrup, Laila Susanne Ottesen, Kristian Overgaard, Bente Klarlund Pedersen, Lis Puggaard, Motions- og Ernæringsrådet, Juni 2007
    Rapporten giver et overblik over, hvilke konsekvenser en fysisk inaktiv livsførelse har på kredsløb, muskler, knogler og stofskifte. Derudover præsenterer rapporten en række anvisninger og et idékatalog over, hvordan antallet af fysisk inaktive kan reduceres på nationalt plan.
    Mere info PDF
  • Trænere i den frivillige idræt - en kvantitativ undersøgelse af udvalgte træneres vilkår
    Af Laila Susanne Ottesen, Marianne Jensen, Institut for Idræt, 2007
    Rapporten belyser trænerprofiler på tværs af fem udvalgte idrætsgrene med særligt fokus på bl.a. trænernes motivation for at engagere sig som frivillige samt kønsfordelingen blandt trænerne.
    Mere info PDF
  • Inaktivitetsundersøgelse - sammenfatning
    Af Laila Susanne Ottesen, Ole Skjerk, Institut for Idræt, Københavns Universitet, Februar 2006
    Rapporten præsenterer de væsentligste resultater fra inaktivitetesundersøgelsen udarbejdet for Det Nationale Råd for Folkesundhed samt Indenrigs- og sundhedsministeriet. Rapporten identificerer bl.a. en række livsstile og barrierer i forbindelse med fysisk inaktivitet.
    Mere info Link
  • Undersøgelse om fysisk inaktive danskere. Kvalitativ afdækning af barrierer og motivationsfaktorer
    Af Laila Susanne Ottesen, Ide Kristine Vang, Ole Skjerk, Institut for Idræt, Københavns Universitet, 2006
    De kvalitative data fra inaktivitetsundersøgelse gennemført for Det Nationale Råd for Folkesundhed samt Indenrigs- og Sundhedsministeriet. Rapporten indkredser gennem seks fokusgruppeinterview de inaktives karakteristika, herunder motivationsfaktorer og barrierer for at blive mere fysisk aktive.
    Mere info Link
  • Forebyggende tiltag for overvægtige piger i Københavns Nordvest kvarter
    Af Laila Susanne Ottesen, Rikke Ryttig, Institut for Idræt, Københavns Universitet, Juni 2005
    Ekstern evaluering af projekt målrettet ni overvægtige og fysisk inaktive piger i 10-12-års alderen bosiddende i det nordvestlige København.
    Mere info PDF
  • KVVIN ”Kvinders Vægt og Velvære Nord-Vest”
    Af Laila Susanne Ottesen, Christine Mønsted, Institut for Idræt, Københavns Universitet, 2005
    Ekstern evalueringsrapport af projektet ’KVVIN, Kvinders Vægt og Velvære Nord-Vest’, der med støtte fra Sundhedsstyrelsen havde til formål at hjælpe svært overvægtige kvinder i Københavns Nordvestkvarter til en sundere livsstil.
    Mere info Link
  • Kvinder på toppen, sammenfatning
    Af Laila Susanne Ottesen, Gertrud Pfister, Ulla Habermann, Institut for Idræt, Københavns Universitet, 2005
    Sammenfatning af projektet ’Kvinder på toppen – om kvinder, idræt og ledelse’, der analyserer årsager til kvinders underrepræsentation blandt idrættens frivillige ledere og mulighederne for en mere lige kønsfordeling. Kulturministeriet er rekvirent på undersøgelsen og analysen.
    Mere info Link
  • Kvinder på toppen, del 3 - de første resultater
    Af Laila Susanne Ottesen, Ulla Habermann, Gertrud Pfister, Institut for Idræt, Københavns Universitet, 2005
    Tredje delrapport i projektet ’Kvinder på toppen - om kvinder, idræt og ledelse’. Rapporten formidler resultaterne fra en spørgeskemaundersøgelse blandt mandlige og kvindelige kvindelige ledere på nationalt og regionalt niveau i DIF, DGI og DFIF.
    Mere info Link
  • En undersøgelse af de inaktive danskere. Kvantitative del
    Af Laila Susanne Ottesen, Ide Kristine Vang, Ole Skjerk, Institut for Idræt, Københavns Universitet, 2005
    Kvantitativ undersøgelse af fysisk inaktive gennemført for Det Nationale Råd for Folkesundhed samt Indenrigs- og Sundhedsministeriet. Rapporten afdækker barrierer og motivationsfaktorer for fysisk aktivitet gennem en telefoninterviewundersøgelse.
    Mere info Link
  • Kvinder på toppen, del 2 - kvinder i idrættens ledelse
    Af Laila Susanne Ottesen, Gertrud Pfister, Ulla Habermann, Institut for Idræt, Københavns Universitet, 2004
    Anden delrapport i projektet ’Kvinder på toppen - om kvinder idræt og ledelse’. Rapporten er en komparativ analyse af internationale tendenser i kvinders repræsentation i idrættens ledelse. Rapporten analyserer repræsentationen i Danmark, Norge, Sverige, Tyskland, USA og Australien samt i IOC og de nationale olympiske komiteer.
    Mere info Link
  • Kvinder på toppen, del 1 - kortlægning
    Af Gertrud Pfister, Laila Susanne Ottesen, Ulla Habermann, Institut for Idræt, Københavns Universitet, 2003
    Første delrapport i projektet ’Kvinder på toppen – om kvinder, idræt og ledelse’. Rapporten kortlægger kvinderepræsentationen i idrættens ledelse under Danmarks Idræts-Forbund, Danske Gymnastik- og Idrætsforeninger, Dansk Firmaidrætsforbund og Team Danmark.
    Mere info Link
  • Forsamles og forenes om idræt
    Af Bjarne Ibsen, Laila Susanne Ottesen, Lokale- og Anlægsfonden, December 2000
    Bogen behandler fire centrale diskussionsområder: Sammenhængen mellem foreningsliv og idrætsfaciliteter, hvilken betydning dækningen af idrætsfaciliteter har for idrætsdeltagelsen, idrætsudøveres ønsker til de rum, de dyrker idræt i, og endeligt hvem, der står for bygning og drift af anlæggene.
    Mere info PDF
  • Børn, idræt og hverdagsliv - i tal og tale
    Af Laila Susanne Ottesen, Bjarne Ibsen, Institut for Idræt, Københavns Universitet, September 2000
    Arbejdspapir, der formidler foreløbige resultater fra undersøgelsen ’Børn, idræt og hverdagsliv’, som indgår i forskningsprojektet ’Idræt som kommunal velfærd’. Rapporten beskriver børns idrætsdeltagelse, hverdagsliv og holdninger på baggrund af en spørgeskemaundersøgelse blandt elever i 5. og 9. klasse.
    Mere info PDF
  • Idræt, motion og hverdagsliv - i tal og tale
    Af Bjarne Ibsen, Laila Susanne Ottesen, Institut for Idræt, Københavns Universitet, August 1999
    Arbejdspapir, der formidler foreløbige resultater fra undersøgelsen ’Idræt, motion og hverdagsliv’, der indgår i forskningsprojektet ’Idræt som kommunal velfærd’. Rapporten beskriver voksnes idræts- og motionsvaner samt holdninger hertil på baggrund af en spørgeskemaundersøgelse.
    Mere info PDF

Anvendelse af cookies

Idrættens Analyseinstituts hjemmesider bruger cookies for bl.a. at kunne skabe en brugervenlig og overskuelig hjemmeside. Brugen af cookies giver bl.a. informationer om, hvordan hjemmesiden bliver brugt, eller de understøtter særlige funktioner som Twitter-feeds.


Hvis du benytter siderne, accepterer du dette. Vil du vide mere om vores brug af cookies og personrelaterede data klik her.