'Er jeg god nok?' - unge, kropsidealer og dopingforebyggelse
Projektet 'Er jeg god nok?' er startet af Anti Doping Danmark og Landsforeningen mod spiseforstyrrelse og selvskade og henvender sig til børn i 6. klasse. Håbet er at få skabt en sund kropskultur blandt børnene, så de ikke i en senere alder ser doping eller spiseforstyrrelse som en løsning. Foto: Getty Images/Philippe Turpin
19.08.2021
Adskillige undersøgelser viser, at mange unge er utilfredse med deres krop, og at der er en sammenhæng mellem de unges egen kropsopfattelse og trivsel. For nogle unge ender kampen for at opnå ’idealkroppen’ med en spiseforstyrrelse, mens andre vælger at ty til fitnessdoping. Derfor har Anti Doping Danmark og Landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskade startet projektet ’Er jeg god nok?’, der skal forebygge, at unge kommer i en situation, hvor de overvejer at løse deres utilfredshed med deres krop ved at sulte eller dope sig.
I dette afsnit af Viden i spil har Cecilie Hedegaard Bak inviteret Malene Johannisson, seniorkonsulent i Anti Doping Danmark, i studiet til en snak om, hvorfor projektet ’Er jeg god nok?’ er opstået. Vi skal blive klogere på, hvordan ændrede motionsvaner og kropsidealer kan have betydning for de unges trivsel, og vi skal se nærmere på fitnessbranchens ansvar for at skabe sunde kropsidealer.