Tavshedens pris med Olav Skaaning Andersen

Foto: Getty Images/Lars Ronbog

12.10.2021

I dette afsnit af Tillægstid har Stanis Elsborg inviteret journalist Olav Skaaning Andersen i studiet til en snak om dokumentarfilmen 'Tavshedens pris', der rystede den internationale cykelsport med afsløringerne af et omfattende dopingproblem. Det er tredje afsnit i serien 'Journalistik i sportens skygge'.

Lyt til afsnittet i Spotify
Lyt til afsnittet i Pocket Casts
Lyt til afsnittet i Apple Podcast

I 1999 udkommer dokumentarfilmen 'Tavshedens pris', der bryder tavshedens lov og dokumenterer med ikke tidligere sete optagelser, at der eksisterer et langt større dopingproblem i international cykling end først antaget.

Fire år forinden har de to danske journalister Niels Christian Jung og Olav Skaaning Andersen i al hemmelighed lavet en aftale om, at de vil undersøge brugen af doping i cykelsporten. Ingen må vide det - ikke engang deres chefer på DR.

Tilblivelsen og dokumentarfilmens afsløringer er omdrejningspunktet i dette afsnit, hvor Stanis Elsborg har Olav Skaaning Andersen i studiet til at fortælle om deres arbejde med at afsløre cykelsportens omfangsrige dopingmisbrug – mange år før Bjarne Riis lagde kortene på bordet.

Hør bl.a. om, hvordan Olav Skaaning Andersen og Niels Christian Jung i timevis ventede ude foran cykelholdenes hotelværelser for senere at undersøge affaldsspande for dopingpræparater, når holdene forlod hotellerne. De skaffede også lægejournaler, som viste alt for høje hæmatokritværdier. Og så fik de til deres egen store overraskelse to afgørende interviews i stand med henholdsvis Bjarne Riis og hans massør.

Vært: Stanis Elsborg
Gæst: Olav Skaaning Andersen

Lyt til andre afsnit i serien 'Journalistik i sportens skygge' 

 

Anvendelse af cookies

Idrættens Analyseinstituts hjemmesider bruger cookies for bl.a. at kunne skabe en brugervenlig og overskuelig hjemmeside. Brugen af cookies giver bl.a. informationer om, hvordan hjemmesiden bliver brugt, eller de understøtter særlige funktioner som Twitter-feeds.


Hvis du benytter siderne, accepterer du dette. Vil du vide mere om vores brug af cookies og personrelaterede data klik her.