DGI får koncernledelse
15.03.2007
Af Nils TjellOrdet koncernledelse er med sin centralistiske klang traditionelt ikke synonymt med DGI, der har sine rødder i foreningslivet og idealer om folkelig oplysning.
Ikke desto mindre er koncernledelse en af drivkræfterne bag Strategi 2012, som skal give DGI en mere tidsrigtig organisation. Den nye organisation betyder blandt andet, at den forhenværende kontorchef i Kulturministeriet og direktør for Team Danmark, Søren Riiskjær, bliver medlem af direktionen med status af idrætspolitisk chef.
DGI-direktør Søren Brixen forklarer til www.dgi.dk:
”Vi har brug for en politisk prioritering af opgaver og en synliggørelse af handlinger for at nå målene.”
De mål, som Søren Brixen refererer til, stammer fra ’DGI mod 2010’. DGI’s mange indsatsområder i forlængelse af dette initiativ har gjort det nødvendigt med nogle overordnede retningslinjer og fælles strategier for organisationens prioritering af ressourcer. Derfor initieres altså Strategi 2012.
Centraliseret økonomiforvaltning
Den overordnede idé er blandt andet at centralisere DGI’s økonomiforvaltning og gøre den mere fleksibel.
Desuden vil DGI’s projekter i højere grad være styret fra centralt hold, så disse tiltag kan gennemsyre hele organisationen på alle niveauer. Søren Brixen betoner således overfor www.dgi.dk, at alle projekter i DGI fremover skal være forankret i direktionen.
En konkret ændring i organisationen bliver, at DGI i stedet for de fire hidtidige sekretariater vil betjene sig af fem afdelinger. En ny afdeling for organisationsudvikling får ansvaret for implementeringen af Strategi 2012.