Konference om dansk OL-bud
28.07.2006
Af Søren BangHvilke økonomiske og sociale gevinster, omkostninger og udfordringer indebærer det at være vært for meget store sportsevents som et OL?
Det er temaet for en endageskonference med en række danske og udenlandske eksperter, som Copenhagen Business School (Handelshøjskolen) afholder fredag den 1. september.
Det sker i samarbejde med Rambøll Management, der i foråret offentliggjorde sin rapport til Kulturministeriet om mulighederne for dansk bud på OL.
Konferencen vil da også under overskriften 'Økonomiske og sociale effekter af mega sports events: Skal OL til København 2020?' følge op på rapporten ved at præsentere en række ekspertbud på effekterne af store sportsbegivenheder. Desuden er det ambitionen at indkredse de faktorer, som bestemmer, om et OL eller andre meget store idrætsarrangementer i sidste ende vil blive en succes på dansk grund.
Inddrager eksperter
Konkret vil konferencen belyse mulighederne for at gennemføre besparelser på faciliteter og infrastrukturer, de sociale, miljømæssige og etiske effektter af et OL og betydningen af branding. I den forbindelse inddrager konferencen bl.a. erfaringerne fra Stockholms bud på OL i 2004 samt de afholdte lege i Barcelona og Torino.
Fra Danmark indleder projektmanager Jørgen Hansen fra Rambøll Management med et oplæg om forårets OL-rapport. Han står samtidig som medindbyder til konferencen sammen med Troels Troelsen fra CBS.
Fra udlandet kommer blandt flere andre den tyske forsker i store idrætsbegivenheder, Holger Preuss, som vil diskutere de videnskabelige undersøgelser af OL-værtskabers betydning, mens Douglas Michele Turco fra DeSales University i USA ser nærmere på de samfundsmæssige og sociale effekter.
Konferencen afholdes i København og koster 1.250 kroner. Tilmelding skal ske senest den 18. august.