Mød Idan og Vifo på Folkemødet
Også i år er det muligt at møde Idrættens Analyseinstitut/ Videncenter for Folkeoplysning, når Folkemødet på Bornholm åbner torsdag eftermiddag den 16. juni.
Lørdag den 18. juni fra kl. 16.15-17.00 vil Vifos chefanalytiker, Henriette Bjerrum, deltage i en debat under overskriften ’Slår folkeoplysningen psykiatrien?’ i Folkeoplysningens Telt på den centrale cirkusplads. Debatten er arrangeret af Daghøjskoleforeningen, Dansk Oplysnings Forbund, Fora, Grænseforeningen og LOF.
I panelet kan man ud over Henriette Bjerrum møde Anders Dahl fra Sind Daghøjskole, formanden for Psykiatrifonden, Anne Lindhardt, samt det socialdemokratiske folketingsmedlem Yildiz Akdogan, som vil diskutere, hvilken værdi aftenskoletilbud har for mennesker med psykiske lidelser.
Debatten kommer i kølvandet på bl.a. en nylig Vifo-rapport, som viste, at aftenskolerne kan have positiv indflydelse på kursisternes sundhed og trivsel.
To idrætsdebatter med Idan-deltagelse
Samme dag fra kl. 12.30-13.30 deltager Idans direktør, Henrik H. Brandt, i en debat om foreningernes vilkår arrangeret af Håndbold Region Øst, som spørger, hvordan idrætsforeningerne løbende kan tilpasse sig til og spille en rolle i samfundets udvikling. Debatten finder sted i håndboldens telt på Kæmpestranden, der også vil være centrum for tre andre idrætsrelaterede debatter henover Folkemødet.
I debatten om foreningslivets udfordringer deltager også Michael Gatten, medlem af Københavns Borgerrepræsentation, Esben Danielsen, direktør for Lokale og Anlægsfonden, Heino Holm, formand for fritids- og kulturudvalget i Lolland Kommune, samt Morten Stig Christensen, generalsekretær i Dansk Håndbold Forbund.
Idrættens samfundsrolle er også et tema i en debat med overskriften ’Får vi nok samfund for pengene i dansk idræt?’, som er arrangeret af street- og gadeidrætsorganisationen GAME i Pilekroen fra kl. 17.30-18.30 om lørdagen.
Ud over Henrik H. Brandt deltager også DGI’s næstformand, Birgitte Nielsen, Henrik Lehmann, direktør for Nordea-fonden, og Simon Prahm, direktør og medstifter af GAME. Debatten vil bl.a. rejse spørgsmålet, om den etablerede idræt anført af foreningerne og deres organisationer i tilstrækkelig grad formår at imødekomme bl.a. mange unges ønsker om at kunne dyrke idræt og motion i fleksible og uformelle rammer.
Andre debatter med fokus på idræt og folkeoplysning
Ud over de nævnte arrangementer vil andre debatter på Folkemødet berøre idrætten og ikke mindst den bredere folkeoplysning.
Især de mange organisationer og foreninger under Dansk Folkeoplysnings Samråd og Dansk Ungdoms Fællesråd står traditionen tro for en lang række debatter og arrangementer. Alene Dansk Folkeoplysnings Samråd og Dansk Ungdoms Fællesråd har listet omkring 200 arrangementer på deres respektive hjemmesider.
Idrætsområdet er ikke i samme grad repræsenteret på Folkemødet, men indgår i en række arrangementer, som man kan søge efter på Folkemødets online-program. Desuden står Lokale og Anlægsfonden igen i år for flere arrangementer alene og i samarbejde med andre arrangører.
Læs mere
Læs mere om debatten 'Foreningslivets vilkår'
Læs mere om debatten 'Får vi nok samfund for pengene i dansk idræt?'