Kulturministeriet vil kortlægge Danmarks internationale idrætspolitik
Play the Games konference 2015 i Aarhus satte fokus på international idrætspolitik. Foto: Thomas Søndergaard/Play the Game
11.03.2016
Af Ditte ToftIdrættens integritet er under pres efter internationale sager om bl.a. korruption, matchfixing og systematisk doping i idrætten. Derfor har Kulturministeriet taget initiativ til en arbejdsgruppe, der skal kortlægge de danske initiativer, der kan fremme Danmarks arbejde for at beskytte idrættens integritet internationalt.
Gennem årtier har Play the Game arbejdet målrettet for integritet i idrætten nationalt og internationalt, og initiativet deltager sammen med en række andre af idrættens organisationer i arbejdsgruppen, der frem til efteråret 2016 skal byde ind med egne initiativer og samarbejdsrelationer til kortlægningen.
”Idrættens omdømme bliver konstant udfordret – både fodbold, cykling og atletik har på det seneste været ramt af dårlige sager. Danmark har mange aktører blandt fortalerne for mere åbenhed, demokrati og ansvarlig ledelse i de internationale idrætsorganisationer. Derfor er der brug for en arbejdsgruppe, der kan kortlægge de danske initiativer, som bidrager til at stå på vagt for idrættens integritet internationalt,” siger kulturminister Bertel Haarder i en pressemeddelelse.
International chef i Play the Game, Jens Sejer Andersen, glæder sig over, at der nu starter en proces, som Idrættens Analyseinstitut og Play the Game har efterlyst i mange år:
”Der er for tiden et opbrud i international idrætspolitik, hvor idrætsledere og politikere verden over leder efter svar på en række store udfordringer. Dansk idræt har en vifte af særlige kvaliteter – bred idrætsdeltagelse, udbredt frivillighed, høj integritet – som verden faktisk efterspørger. Og samtidig har dansk idræt selv brug for at forholde sig bevidst til de trusler og tendenser, der rører sig i verden omkring os,” siger Jens Sejer Andersen.
”Vi håber, at arbejdsgruppen er et første skridt i en større, samlet strategi, der kan forløse mange flere af de muligheder, end det sker i dag. I sidste ende vil det kræve, at både regering og idrætsorganisationer er klar til at sætte ressourcer af, men erfaringen viser, at man kan nå langt for relativt beskedne midler.”
I arbejdsgruppen sidder, ud over Idan/Play the Game, Danmarks Idrætsforbund, DGI, Dansk Firmaidrætsforbund, Dansk Handicap Idræts-Forbund, Team Danmark, Sport Event Denmark, Anti Doping Danmark, ISCA, Cross Cultures Project Association, Aktivkomiteen, Danske Elitesportsudøveres Forening, Spillerforeningen og Håndbold Spiller Foreningen. Kulturministeriet er sekretariat og formand for arbejdsgruppen.
Læs mere
Læs Kulturministeriets pressemeddelse om arbejdsgruppen
Læs kommissoriet for arbejdsgruppen