Danmark vinder syv medaljer ved OL
Hvert år foretager den canadiskfødte professor i økonomi Daniel Johnson, ansat ved Colorado College i USA, en vurdering af medaljechancerne for alle verdens nationer ved de Olympiske Lege (OL).
Ved OL i London vil USA ifølge modellen toppe medaljeranglisten efterfulgt af Kina som nr. to, Rusland som nr. tre og Storbritannien på fjerdepladsen – fuldstændig på samme måde som resultaterne fra OL i Beijing blev i 2008.
Samme stabilitet udviser Danmark ifølge beregningerne. Her vil det blive til i alt syv medaljer. hvilket svarer overens med Team Danmark og DIF’s målsætning. Set i lyset af, at de danske præstationer ved OL tidligere har været endog ganske stabile ved alle de seneste fem OL, har Danmark vundet mellem seks og otte medaljer, er dette et meget realistisk mål.
Også i forhold til antallet af guldmedaljer, vil der ifølge modellen være stabilitet at spore. I Beijing blev det til to danske guldmedaljer, og det vil ligeledes - ifølge beregningerne - blive høsten i London.
Forudsigelsen af resultaterne foretages via en matematisk simuleringsmodel, der søger at forudsige medaljeresultaterne ved det kommende OL. I beregningsgrundlaget indgår variable som BNP, populationsstørrelse og hjemmebanefordel (dvs. fordele ved at være værtsnation eller ligge tæt på værtsnationen), der alle ses som værende betydelige faktorer, der resulterer i topplaceringer.
Tidligere år har modellen været endog meget præcis, og selvom der er usikkerhed forbundet med beregningerne, giver modellen et godt fingerpeg om de kommende resultater i London.
Læs mere
Læs Rasmus K. Storm og Klaus Nielsens resultatopgørelse for medaljer til OL i London