Seminar om boldspil og sundhed
20.01.2010
Af Søren BangForskningsresultater fra de senere år har påvist, at boldspil på motionsplan, f.eks. fodbold, kan have en sundhedseffekt, som matcher eller endda overgår mere målrettet fysisk træning som løb. Blandt andet fordi boldspil får udøverne til at fokusere mindre på de fysiske anstrengelser.
Nu giver et seminar på Københavns Universitet den 2. februar et overblik over de mange fysiologiske gevinster ved boldspil og lægger samtidig op til debat om, hvordan forskningsresultaterne kan bruges mere offensivt i sundheds-, idræts- og skolepolitikken.
En af de umiddelbare fordele ved at inddrage boldspil i et sundhedsperspektiv, at de har potentiale til at nå ud til grupper, som er mindre motiverede for at lave fitnessprægede aktiviteter. Spørgsmålet er blot, hvordan man bedst gør det i praksis.
På konferencen vil et panel med idrætspolitikere og forskere derfor diskutere, hvad forskningsresultaterne konkret kan bruges til. Blandt paneldeltagerne er DIF’s formand, Niels Nygaard, DBU’s formand, Allan Hansen, lektor Laila Ottesen og lektor Peter Krustrup.
De to sidstnævnte er også blandt de forskere, som på seminaret vil præsentere en række af de nyeste forskningsresultater ud fra fysiologiske, behandlingsmæssige, psykologiske og sociale vinkler.
Konferencen er arrangeret af Institut for Idræt ved Københavns Universitet, Danmarks Idræts-Forbund og Dansk Boldspil Union. Deltagelse er gratis.