'Virtuelle arenaer' vil fusionere
Faktisk har Seek4fitness.net kørt i en såkaldt ’beta-version’ i halvandet år. Portalen har 25.000 brugere fra hele verden, og markedsføringsmæssigt har virksomheden bag, Bizzcorp Communities, indtil videre blot koncentreret sig om at have en god placering på nettets søgemaskiner.
På den anden side af nytår har Bizzcorp Communities imidlertid en komplet portal klar med automatisk sprogversionering til bl.a. dansk, norsk, svensk, engelsk, russisk, kinesisk og polsk. Det betyder, at en dansker kan studere eksempelvis et træningsprogram lavet af en polak, da det automatisk oversættes til dansk.
Portalen er et avanceret, internationalt community med træningsprogrammer, kostplanlægning, artikler, instruktionsvideoer og andre features rettet mod motionister over hele verden.
Økonomisk udfordring
Bizzcorp Communities består i dag af en udviklingsafdeling i Ukraine på fem mand, fire fastansatte på kontoret i Hjørring, ca. 100 freelanceoversættere og fire-fem instruktører tilknyttet på frivillig basis.
Virksomheden er effektiviseret og reetableret efter en konkurs under finanskrisen. Den daværende virksomhed Seek4 A/S havde over 20 medarbejdere og udviklingsomkostninger for omkring 15 mio. kroner.
Finanskrisen kom som en negativ overraskelse, men at der ikke i begyndelsen er penge i Seek4fitness er ifølge adm. direktør Kim Espersen helt forventeligt, og fitnessportalen er da også kun et skridt på vejen mod andre communities:
”Som det ser ud lige nu skal vi godt nok have mange mio. brugere, hvis vi skal have vores penge hjem det næste år eller to. Det er ikke derfor, at vi har gjort det. Det er fint, hvis Seek4fitness bliver en stor succes, men det, der har været fokus for os, er at få testet vores teknologi. For det næste, vi går i gang med, bliver Seek4cars”, forklarer Kim Espersen, der for virksomheden ser et stort potentiale i synergieffekter mellem Seek4fitness, Seek4cars, Seek4travel, Seek4football osv.
Større samarbejde mellem 'virtuelle sportsarenaer'?
Bizzcorp Communities satser med sit ’Seek4’-koncept internationalt fra begyndelsen. Alene med Seek4fitness går iværksætteren efter at blive ”verdens største internationale sundheds-, fitness- og helse-portal”.
Det kræver dog nok samarbejde med andre aktører på området. Eksempelvis indeholder Seek4fitness træningsprogrammer og -øvelser fra norske Exercise Organizer. Og på sigt udelukker Kim Espersen absolut ikke at samarbejde med danske ’virtuelle arenaer’ (Arena365, Wexer, Endomondo, Sportzlife m.fl.) for sammen at opnå international succes:
”Jeg tror, en sammensmeltning vil være en stærk kombination. Det spændende ved alt det her er, at vi får en masse ting afprøvet. For Danmark er det godt, for vi bliver banebrydende her. Om 12-24 måneder ved vi meget mere om, hvad der er af økonomi i det. Hvad kan bære og ikke bære? Og så tror jeg faktisk, at man begynder at finde sammen og lave noget, der kan sætte sig på det internationale marked. […] Det vil jo være en 'win-win' for alle sammen. For Danmark som sådan kan det blive en stor forretning,” spår Kim Espersen.