DIF dropper OL-drømme
07.10.2009
Af Søren BangEt OL i København vil stille så store krav til faciliteterne, at det er uden for Danmarks rækkevidde i dag.
Det vurderer Danmarks Idræts-Forbund, som nu trækker stikket i sit arbejde for at få verdens største sportsbegivenhed til landet.
”Vi har f.eks. i de seneste 4-5 år kæmpet for at få etableret en multiarena i København – foreløbig uden held. Når det er så svært at få etableret en facilitet, som næsten alle andre storbyer har, ja så siger det sig selv, at tiden ikke er inde til at tale om noget, der er meget, meget større og langt mere krævende. Med andre ord: Vi skal kunne kravle, førend vi kan gå,” siger DIF’s formand i en pressemeddelelse.
Han konstaterer samtidig, at Danmark med IOC-kongressen og sessionen samt de øvrige sportsarrangementer i Sportåret 2009 har vist, at Danmark kan løfte store opgaver inden for sporten.
”Et stort arrangement som IOC-topmødet har dog krævet rigtig meget af DIF, og der er efter min mening ingen grund til at bruge en masse kræfter på igen at starte ’OL til København’-projektet. Tværtimod har vi i DIF og specialforbundene behov for nu at koncentrere kræfterne om at skaffe både vores lokale foreninger og vores aktive nogle ordentlige vilkår,” mener Niels Nygaard.
Danskerne siger nej
Udmeldingen kommer efter at en Gallup-undersøgelse i Berlingske Tidende tidligere på ugen viste, at blot 35 procent af danskerne støtter tanken om et OL i København, mens 55 procent afviser den.
Et resultat, som både Socialdemokraternes overborgmesterkandidat, Frank Jensen, og det tidligere danske IOC-medlem Kai Holm er enige i.
”OL er efterhånden blevet en så stor og omkostningsfuld en affære, at det ikke er realistisk for København. Lad os i stedet bruge kræfterne på vores nedslidte idrætsanlæg og haller. Og lad os koncentrere os om at trække internationale begivenheder til byen, som er realistiske. Det andet bliver hurtigt spildte kræfter," siger Frank Jensen til avisen, mens Kai Holm vurderer, at OL efter Beijing-legene er blevet for bekosteligt.
”Jeg er derfor helt enig med flertallet i målingen. Sagen er, at OL er blevet kørt op på så højt et plan, at det ikke længere er noget for et lille land som Danmark. Især ikke i en tid med økonomisk nedtur.”