Multiarena søger finansiering
Den nye multiarena i Ørestaden, som Københavns Kommunes borgerrepræsentation i sidste uge gav grønt lys til, kommer til at koste i omegnen af 1 mia. kr. at opføre.
Det vurderer Brian Kabatznick, der er vicedirektør i AEG Facilities/Europe, og som i interviews med danske medier løfter en del af sløret for projektet.
AEG's arena med plads til 15.000 tilskuere blev af kommunen foretrukket foran det konkurrerende projekt, Copenhagen Multiarena, der var opbygget omkring et stadion med op til 40.000 tilskuerpladser. I sin indstilling pegede kommunens forvaltning på, at AEG’s projekt stod på mere sikker grund i forhold til bl.a. finansieringen.
Men netop finansieringen er også hos AEG et af de punkter, som stadig mangler at komme på plads.
AEG har fået en frist til den 15. juni i år, og til Børsen siger Brian Kabatznick, at man fortsat arbejder på byggebudgettet. Over for Berlingske Tidende afviser han dog samtidig, at den aktuelle finanskrise vil påvirke muligheden for at skaffe medinvestorer.
”Vi får først brug for pengene i 2011, og som verdenssituationen hele tiden ændrer sig, tror jeg ikke, det bliver et problem. Investorerne skal ikke punge ud lige nu, men blot forpligte sig til at deltage i projektet,” siger han.
50-100 arrangementer om året
Over for Københavns Kommune har den internationale eventkoncern lovet at afholde minimum 40 sports- og kulturarrangementer, men ifølge Brian Kabatznick vil der snarere blive tale om 50-100 arrangementer.
"Lige nu er København den eneste hovedstad i Europa, som ikke har et stort indendørs spillested med helt perfekt akustik og følelsen af intimitet. Det tilbud kommer med den nye multiarena, og derfor er jeg ikke i tvivl om, at Stevie Wonder næste gang vil vælge at spille i København,” siger han til Berlingske Tidende.
En større udfordring bliver det at finde eller opbygge en ’ankersport’, dvs. et hjemmehold, som vil være i stand til at trække nok mennesker ud til en arena med plads til 15.000 tilskuere. Her har AEG særligt øje på håndbold og ishockey.
”Da arenaen først står der i 2013, har vi nogle år til at bedømme den lokale appetit på at få et hold i arenaen. Og vi har tid nok til eventuelt selv at udvikle et håndbold- og et ishockeyhold. Vi er overbeviste om, at et eller flere hold får hjemmebane i arenaen, men jeg kan lige nu ikke komme det nærmere med hensyn til eventuelt ejerskab af en klub,” siger Brian Kabatznick til Ritzaus Bureau.
FCK byder konkurrence velkommen
Udsigten til øget sportslig konkurrence til f.eks. FCK Håndbold bliver positivt modtaget hos Parkens formand, Flemming Østergaard.
”Det ville blive en konkurrent, men vi mangler netop en konkurrent i hovedstadsområdet, så det ville være spændende, hvis der kom et nyt hold,” siger Flemming Østergaard til Ritzau.
Her fastholder han samtidig, at Parken fortsat forventer at opføre en mindre arena med plads til cirka 5.000 tilskuere, selv om man i efteråret satte projektet i midlertidig bero på grund af finanskrisen.
”Vi skulle regne på bygge- og finansieringsomkostningerne. Vi kan allerede nu se, at vi ved at vente med byggeriet kommer til at spare mellem 25 og 30 procent.”
Byggeriet skal efter planen stå færdigt i 2010.