DIF overvejer fitness-samarbejde
01.05.2007
Af Søren BangKan den frivillige idræt med fordel indgå et samarbejde med fitnessbranchen og i hvilket omfang? Det er nogle af spørgsmålene, som et netop nedsat udvalg under DIF skal forholde sig til.
En del foreninger har allerede fitnessfaciliteter og erfaringer med at tilbyde fleksibel motion på vilkår, der ligner dem, man finder i kommercielle centre. Det nye udvalg skal nu overveje, om DIF med sine foreninger og specialforbund med fordel kan udvikle mere formaliserede relationer til kommercielle fitnessudbydere.
Ifølge det kommissorium, som DIF’s bestyrelse har godkendt, skal udvalget:
- Se nærmere på eksisterende og mulige samarbejdsrelationer mellem fitnessbranchen og den frivillige foreningsidræt.
- Anbefale, hvorledes specialforbundene eventuelt kan bruge et sådant samarbejde til selv at produktudvikle og tilpasse sig samfundets idrætsbehov.
- Give bestyrelsen for DIF forslag til, hvorledes der kan gennemføres en 2-3 pilotprojekter med enkelte specialforbund og foreninger i enkelte kommuner, idet der i dette arbejde inddrages repræsentanter fra foreninger/idrætsråd i de pågældende kommuner.
- Komme med indstilling til, om der skal etableres et partnerskab med en fitnesskæde og/eller fitnessbranchen, og hvad målsætningerne og overordnet strategi for et sådant partnerskab i givet fald skal være.
Bredt sammensat udvalg
Udvalget får seks medlemmer hentet fra specialforbundene og DIF.
Fra forbundene deltager Flemming Knudsen, formand for Danmarks Gymnastik Forbund, John Mørch, formand for Dansk Vægtløftnings-Forbund, og Jakob Larsen, informations- og udviklingschef i Dansk Atletik Forbund.
Fra DIF kommer Thomas Bach og Poul-Erik Høyer, begge medlemmer af DIF’s bestyrelse, samt Karl Chr. Koch, direktør i DIF. Derudover bidrager Kasper Lund Kirkegaard fra Idan som ekstern tilknyttet ekspert med faglig viden om dansk fitness.
Udvalget skal afrapportere til DIF’s bestyrelse efter sommerferien.